Radarele din Timisoara sunt ca-n Germania. Robu, catre soferii nemultumiti: Nu arata bine bordul masinilor

Nici vorbă ca radarele din sistemul de management al traficului să nu indice viteza corectă, așa cum susțin unii șoferi. Primarul Nicolae Robu spune că sunt exact ca-n Germania și că de vină pentru neconcordanțe ar putea fi inclusiv schimbarea roților de vară cu cele de iarnă.

Sistemul de management al traficului, funcțional din toamna trecută, are șapte radare de viteză și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu. De acum, teoretic, șoferii vitezomani și teribiliști pot fi amendați de Poliția Rutieră, mai ales că, în ultimul plen, protocolul încheiat cu municipalitatea a fost și aprobat de consilierii locali. Primarul Nicolae Robu afirmă categoric că scopul nu este împărțirea de amenzi, ci, pur și simplu, reglarea traficului, ca să fie civilizat, ca-n Germania. „Nu ne propunem să amendăm pe nimeni, dar ne propunem să asigurăm securitate în trafic și asta se poate asigura prin respectarea legii. Nu e tolerabil să vezi tot felul de indivizi iresponsabili trecând pe roșu, să-i vezi gonind cu 100-120 km/h printr-un oraș ca Timișoara, punând în pericol integritatea corporală și chiar viața unor oameni nevinovați. Trebuie să luăm măsuri. Așa ceva, ce avem noi aici, au alții de multă vreme. Cetățenii români care merg în Germania, de exemplu, știu să fie atenți. Dacă văd că sunt restricții, au grijă să nu depășească viteza, pentru că știu că automat vor fi amendați. Când vin acasă, aceiași oameni, că aici nu prea există sisteme automate, aici toată lumea își face de cap. Nu e în regulă. Se circulă deja mai disciplinat. Vedeam înainte nenumărate treceri pe roșu, dar zilnic. Nu înseamnă că nu mai sunt, dar nu am mai văzut la cât umblu eu prin oraș. Scopul nu e să amendăm, ci să îi protejăm pe cetățeni”, a declarat edilul.

Mai mulți șoferi au reclamat faptul că radarele nu ar măsura corect vitezele, raportat la ceea ce văd pe indicatoarele mașinilor lor. Robu spune însă că acest lucru este imposibil și oferă alte explicații pentru neconcordanțe. „Nu arată bordul lor bine. S-au făcut reglaje și, pe lângă faptul că radarele sunt produse de firme dintre cele mai serioase din lume și au venit cu certificat de omologare, pe lot, la cererea poliției s-au făcut probe metrologice și au fost omologate și individual. E foarte puțin probabil să nu arate corect, dar trebuie avut în vedere că sunt mai multe mașini în trafic. Poate cuiva i se pare că el e în colimatorul radarului și de fapt nu este el, ci este o mașină de alături. Dar uitați ce explicație ar putea fi: își schimbă oamenii roțile, trec de la roți de vară la roți de iarnă. Au alt diametru, automat, în acel moment, e alta indicația, pentru că măsurătoarea de viteză este una indirectă. Orice lucru se mai poate și defecta, însă este putin probabil”, explică primarul Timișoarei. Ce pot face cei care sunt nemulțumiți? Evident, să reclame. „Să ne sesizeze unde sunt probleme, să facă sesizare către Direcția Edilitară, să trimită în scris la Camera 12”, le mai transmite Robu șoferilor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago