Categories: Primăria Timişoara

Reparatii de aproape 200.000 euro la fantana din Piata Dacia. Vor fi jocuri noi de lumina si apa

Primăria se mută cu lucrările în partea de nord a Timișoarei. Exact un an este estimat să dureze șantierul la finele căruia va fi refăcută fântâna din Piața Dacia. Banii, aproape 200.000 de euro, vin de la bugetul local. Mai trebuie să fie de acord și consilierii locali.

La doi ani de când lansa licitația pentru atribuirea „contractului de prestări servicii de proiectare (Expertiza + DALI)” pentru fântâna din Piața Dacia, aceste documente vor fi supuse votului consilierilor locali. În caietul de sarcini al licitației, reabilitarea fântânii, „un punct de atracție și o oază de relaxare pentru vizitatorii parcului, pentru copiii care frecventează cursurile școlilor generale amplasate în zonă, precum și pentru enoriașii bisericii situate în imediata vecinătate”, era justificată astfel: „Necesitatea acestor lucrări derivă și din faptul că, departe de a fi o inovație a civilizației moderne, fântâna ornamentală reprezintă un obiect decorativ cu vechime, iar beneficiile acesteia rezultă și din faptul că elimină stresul, are efect relaxant, purifică aerul și menține umiditatea acestuia. Lucrările de reabilitare se impun datorită degradării avansate a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți etc), cât și a faptului că instalația de iluminat architectural nu este funcțională”.

În plenul CL Timișoara programat marți, 31 octombrie, consilierii trebuie să fie de acord cu „D.A.L.I. pentru obiectivul de investiţii fântână ornamentală Piața Dacia, întocmit de S.C. Eurodraft Project S.R.L.”. Lucrările de reabilitare vizează refacerea camerei tehnice și a bazinului fântânii, înlocuirea instalațiilor hidraulice în camera pompelor și cele aferente fântânii ornamentale, realizarea unui nou concept pentru apă și lumină, refacerea instalației electrice de alimentare a fântânii și montarea unui tablou electric de automatizare și control a jocurilor de apă și lumini. Fântâna din Piața Dacia are o suprafață construită de aproape 362 metri pătrați. Lucrările de reabilitare ar urma să dureze 12 luni, costurile fiind estimate la 177.386 euro, sumă care include TVA. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

14 minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

52 de minute ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

5 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

5 ore ago