Categories: Ziaristu' de terasă

A saracit „statul paralel” sau Carmen Dan se vrea vedeta intr-un film foarte prost?

Dând probabil cu mătura prin casă și ștergând praful în așteptarea Zilei Națaionale, blonda doamnă a lui Liviu Dragnea, pe numele ei Carmen Dan, a dat de un dispozitiv de ascultare în casă. Mă rog, cel puțin așa pretinde fosta secretară din Alexandria de Teleorman, căreia Dumnezeu i-a pus mâna în cap și a făcut-o ministru. Că e vorba de cea mai imbecilă guvernare din istoria României, nu contează, doamna Dan este ministru! Și este vorba de aceeași doamnă care, cu trei zile în urmă, a dat ordin jandarmilor din subordine să-i intimideze pe protestatarii bucureșteni cu caii din dotare.
Vai, și ce mai vuiet, ce mai zbucium a declanșat „descoperirea” dispozitivului. Normal, la televiziunile spălătoare de creiere (mă rog, cât creier pot să dețină cei care se uită la aceste haznale media) au dat imediat verdictul: „statul paralel” a intrat în intimitatea doamnei ministru pentru a o spiona. Mare „specialistă” în „statul paralel”, la una dintre haznale s-a produs și o altă mare blondă, cea a lui Traian Băsescu. Ca mic amănunt, Elena Udrea, căci despre ea este vorba, are o condamnare în primă instanță de șase ani de pușcărie cu executare, fiind urmărită penal în nu se mai știe câte dosare, toate pentru fapte de corupție. Asta, așa, ca să vedeți cine își dă cu părerea în țara asta.
Surpriză însă, în puțin timp, vine și verdictul în privința „dipsozitivului de ascultare”. E vorba de o piesă ieftină de 200-300 de lei care poate fi cumpărată de oricine. Ajunși în acest punct, tare aș fi curios de o explicație de la marii luptători cu „statul paralel”. Fiindcă – nu-i așa? – aceștia își puneau viața în pericol luptându-se cu o entitate extrem de bogată, finanțată în mare parte de miliardarul George Soros. Ori aici avem o fractură de logică. Respectiv, cumpărând dispozitive de copii, „statul paralel” nu-i chiar așa bogat cum ne spun adversarii lui, ori în speța de față nu-i vorba de „statul paralel”. Poate ne explică alde PRM-iștii Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu ori nefericitul întârziat Liviu Pleșoianu. În lipsa unor explicații, se poate aplica „briciul lui Ockham”, respectiv ipoteza cea mai simplă e și cea corectă. Iar această ipoteză ar fi că doamna Dan s-a autovictimizat iscând acest scandal cu iz de film prost.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago