Epopeea viitoarei săli polivalente de 16.000 de locuri continuă. Nu există un termen, nu există o asumare clară a acestei investiții, dar CJ Timiș a trimis totuși oficial către Compania Națională de Investiții primele documente legate de terenul din comuna Giroc.
Locul unde ar urma să fie construită de Compania Națională de Investiții o sală polivalentă este, de luni bune, motiv de dispută între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Prin vocea primarului Nicolae Robu, municipalitatea susține un amplasament în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, dar este dispusă să ofere teren și în Calea Torontalului, în timp ce șeful CJ, Călin Dobra, a propus comuna Giroc. Dincolo de discuții, pași concreți s-au făcut însă foarte puțini. În primăvară, CNI a trimis o adresă către CJ Timiș, prin care comunica faptul că „a obținut aprobarea MDRAP și a Consiliului de Administrație al C.N.I. – S.A., pentru derularea unui proiect pilot pentru o sală polivalentă cu o capacitate de 16.000 de locuri pe scaun”. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a anunțat acum că a înaintat către companie primele acte. „Am trimis la CNI adresa de înaintare cu certificatele de urbanism aferente studiului de fezabilitate, conform solicitării CNI. Și-au dat seama că în PMT nu au decât un partener mincinos, care pune la dispoziție un teren cu sarcini, nu un teren liber. Investiția se va realiza pe terenul CJ (…) Ținând cont că este o investiție care depășește 50 de milioane de euro, trebuie parcurși mai mulți pași. În primul rând trebuie avizată în Comisia tehnico-economică a CNI, va merge în Comisia tehnico-economică a ministerului, după aceea va trebui aprobată investiția prin hotărâre de guvern”, a declarat Dobra.
Citește și: Sala polivalenta la marginea orasului, dar nu la Giroc. Robu: Avem 93 de hectare pe Calea Torontalului
Citește și: Robu: Sper ca guvernul sa nu renunte la sala polivalenta, PSD-istii si Grindeanu au boicotat proiectul
Pe o parte din terenul de la Giroc sunt însă niște construcții, a căror demolare nu a trecut de plenul CJ în primăvară, pentru că era nevoie de două treimi din voturi, iar liberalii nu au fost de acord. „Nu este niciun fel de problemă cu demolarea unor construcții aflate acolo. Noi am pus la dispoziție un teren de 10 hectare, pentru sala polivalentă este nevoie de 5,6 hectare”, susține șeful consiliului județean. Evident, un termen pentru realizarea acestei investiții nu există. Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu a anunțat că, dacă sala polivalentă nu va fi făcută de CNI în Timișoara, municipalitatea va construi ea una, pe bani de la bugetul local, investiția fiind estimată la 20 milioane de euro.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…