Categories: Sport

Cum sa pierzi un joc pe care l-ai dominat, in doar 13 secunde?!

SCM Timişoara – CSBT Alexandria se anunţa un meci obişnuit din campionatul primei ligi de baschet feminin, cu două echipe de valori apropiate, în care orice se poate întâmpla. Chiar aşa a fost, s-a întâmplat de toate pe un final nebun de joc, cu un arbitraj incredibil de slab, dar şi cu nervi de necontrolat din partea oficialilor echipei gazdă.

Pe foaie va rămâne pentru eternitate scorul consemnat la final, 74-76 (25-18, 17-13, 14-19, 18-26), teleormănencele, favorite, câştigând un meci în care au fost tot timpul conduse. Trupa din Banat a condus tot timpul, chiar categoric pe tabela de marcaj, având şi un +15, dar nebunia a început pe final, când încă gazdele aveau 7 puncte pe tabelă cu 76 de secunde rămase în joc.

Cu câteva decizii absolut dubioase ale arbitrilor, mai ales ale clujeanului Tiberius Şerbulea, care a ţinut să devină eroul principal negativ al unui meci obişnuit de campionat, fără mare miză, Timişoara a pierdut după ce vizitatoarele au primit zece „libere” în puţin mai mult dceât un minut de joc. Trebuie spus însă că Timişoara putea închide jocul mai devreme, lăsând astfel şansa vizitatoarelor şi arbitrilor să facă din finalul de joc unul incendiar. „Echipa noastră nu merita să piardă acest meci. Am practicat un baschet bun pe aproape toată perioada jocului. Pe final, din cauza unor greșeli grave de arbitraj, unor decizii luate de acest domn Șerbulea, aflat la primul său sezon în Liga Națională, am căzut psihic și am dat formației din Alexandria șansa de a câștiga, deși practic nu a condus deloc”, a spus la final antrenorul gazdelor, Mihai Coldea. În final, spiritele au dat pe dinafară, reprezentanţii gazdelor, Ilie Triţoiu şi Tiberiu Ondreikovics, tunând şi fulgerând la adresa arbitrilor, chiar şi la vestiare. Într-adevăr, jocul a fost pierdut absolut nemeritat, dar la fel de bine putea fi câştigat fără probleme. Chiar şi aşa, comportamentul unor oficiali nu au nimic în comun cu fair-play-ul, indiferent de ceea ce s-a întâmplat pe suprafaţa de joc. (sursa foto: www.totalbaschet.ro)

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea…

9 ore ago

La Școala Generală 25 a fost receptionată noua sală și noul teren de sport/FOTO

  La Școala Gimnazială 25 din zona Girocului, Primăria a realizat procedura de recepție pentru…

10 ore ago

Teniși sau adidași – Care sunt mai potriviți pe timp de vară pentru un bărbat?

Când vine vorba de încălțăminte sportivă pentru vară, mulți bărbați se întreabă dacă ar trebui…

10 ore ago

Recunoaştere! META Spațiu și MV sci-art, premiu la Gala AFCN pentru proiectul „Sci-art your life!”

Când profesionalismul, ambiţia şi dăruirea se combină, rezultatele şi recunoaşterea sunt pe măsură. Aşa s-a…

10 ore ago

Alfred Simonis: Un bazin de înot în fiecare oraș, o prioritate pentru Timiș

În urmă cu cinci ani, conducerea social-democrată a Consiliului Județean a demarat un proiect foarte…

10 ore ago