Drept la replica

Având în vedere informațiile și opiniile apărute în articolul „Cazul Mailat: management defectuos sau fraudulos? Prostie sau hoție?”, fac următoarele precizări:

  • Situația jucătorului Sebastian Mailat a ajuns la judecata comisiilor sportive din cauza problemelor financiare extrem de grave existente la Poli Timișoara. Am avut un „gentleman agreement” cu jucătorii pentru a înțelege perioada delicată prin care trecem. Sebastian Mailat a fost de acord în totalitate cu acest acord, dar impresarii lui, la prima oferta comunicată lor și jucătorului, au ales o altă cale în decurs de două zile: adică de vineri pâna duminică seara, cu speranța reală să încaseze ei comision și nu clubul, deși Poli Timișoara a fost clubul care l-a lansat pe fotbalist în prima ligă. Personal m-am implicat foarte mult în acest caz, nădăjduind că ni se va dreptate în cele din urmă. Din păcate, nu a fost așa, iar regretul cel mai mare este că Poli putea la un moment dat să încaseze în jur de 300.000 de euro pe transferul jucătorului, ofertă negociată la București de președintele clubului, acceptată de clubul FCSB. Din păcate, nu s-a putut realiza tranzacția, a fost refuzată de domnul primar, considerându-se că suma este prea mică pentru club. Fac precizarea că niciun jucător nu și-a introdus memoriu în acea perioadă, deși întârzierea la salarii a fost de cinci luni, iar la prima încasare au fost plătiți toți la zi.
  • Deși am un contract valabil și legal de comision pentru sponsorii aduși de mine, aprobat de Consiliul Director, de un an am renunțat la orice comision la contractele aduse la club prin compania mea, înțelegând situația dramatică prin care trece Poli. Am considerat că nu este moral să iau banii clubului, în acest context nefericit pentru clubul numărul 1 al Banatului.
  • Soția mea nu are o firmă de impresariat, nu este impresar sau agent de jucători al niciunui fotbalist de la Poli Timișoara.
  • Este pentru prima dată când afirm public că am ajutat financiar clubul și eu, și președintele în situații fără ieșire, care puneau în pericol inclusiv disputarea meciurilor de pe teren propriu sau plătirea de cartonașe galbene sau roșii ale jucătorilor sancționați. Amintesc și de plata unui cantonament când clubul avea conturile blocate total.
  • Consider că împreună cu domnul președinte, eu și colegii mei din club, alături de jucători și staff, am făcut toate eforturile și am menținut o echipă penalizată cu 14 puncte, cu datorii preluate de aproximativ 3 milioane de euro în Liga 1, am jucat o finală de Cupa Ligii, o semifinală de Cupa României, am deblocat conturile clubului, am reușit până in acest moment reeșalonarea datoriilor la ANAF cu o plata lunară de 55.000 de euro, suntem pe locul 8 în clasament, înaintea multor echipe cu susținere financiară mai mare. Acesta, că se vrea sau nu, a fost cel mai bun management al clubului din 2012 până acum. Poate asta deranjează foarte tare, dar Poli nu moare și asta și cu sprijinul nostru.

Îmi pare rău că se vehiculează astfel de informații eronate in spatiul public. Cum nu este prima dată când pe debanat.ro apar articole cu o serie de neadevăruri la adresa mea, a clubului și a managementul clubului, sper ca în cazul unor noi articole, de informare sau de opinie, care conțin acuze controversate și zvonuri nefondate să mi se ceară dreptul de a-mi expune poziția, înainte de a se arunca pe piață informații neadevărate. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanțelor îndrituite să judece spețe de acest gen.

Radu Birlică, vicepreședinte – Poli Timișoara

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago