La Openville rasare… o padure! Copaci inalti de 8 metri, adusi din Italia, si mii de flori / FOTO

Platani, carpeni, stejari, pini, mesteceni, magnolii, arbuşti decorativi. Primii 30 au ajuns deja la Timișoara, dar nu la o grădină botanică, așa cum ați putea crede, ci la United Business Center 1, în ansamblul Openville. Vin din Italia și vor oferi o priveliște impresionantă.

Clădirea de birouri UBC1 va inaugurată în scurt timp în ansamblul Openville. În această perioadă se lucrează la spectaculoasa amenajare peisagistică din jurul ei. În total, este vorba despre 80 de arbori de mari dimensiuni şi 3.000 de arbuşti decorativi. Primii 30 de arbori au ajuns zilele trecute la Timişoara, iar transporturile speciale, care vin de la pepiniere din nordul Italiei, vor continua întreaga săptămână. Este vorba despre Platani, carpeni, stejari, pini, mesteceni, magnolii, arbuşti decorativi, dar şi numeroase flori. Copacii au înălţimi de până la opt metri şi vor impresiona, la primăvară, datorită culorile deosebite ale florilor şi frunzelor: carpeni cu formă conică, fagi cu siluetă piramidală, castani cu flori roşii, mesteceni argintii, pini, platani şi stejari impozanţi, magnolii cu flori violacee, arbori de gumă cu frunze portocalii şi roşii. Li se adaugă hortensii, irişi, forsiţia, berberis, evonimus, viburnum şi prunus decorativ.

UBC 1 are 12 niveluri, o suprafaţă de 13.000 mp şi va fi certificată LEED. Sunt disponibile cele mai moderne tehnologii disponibile şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic: aparatură şi echipamente de ultimă generație, sisteme şi corpuri de iluminat cu senzori de mișcare și intensitate, grad sporit de lumină naturală, protecţie termică şi solară optimă, sisteme performante de încălzire şi filtrare a aerului.

După amenajarea peisagistică a zonei exterioare aferente clădirii UBC 1, la Openville vor începe să sosească, pe rând, cei peste 1.000 de copaci care vor fi plantaţi, anul viitor, în parcul de peste 55.000 mp. Va fi o amenajare unică în România, și nu numai datorită dimensiunilor. Alei, carusel pentru opii, lac, fântâni arteziene și suprafețe întinse acoperite cu gazon sunt doar câteva dintre componentele parcului.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

14 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

14 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

15 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

16 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

16 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

19 ore ago