Categories: SocialUltima ora

Mesaj de la Timisoara: Nu vrem sa fim condusi de hoti! / FOTO

Pentru a treia duminică la rând, timișorenii au ieșit în stradă, cerând justiție, nu corupție. Protestul din Piața Victoriei s-a raliat celor din București, Cluj, Oradea si alte orase. În jur de 700 de oameni au plecat în marș prin zona pietonală, oprindu-se apoi câteva zeci de minute în fața Palatului Dicasterial.

„Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiției de Parlament. Sunt disperați! Jocul se poartă de acum pe viață și pe moarte (pe libertate și pe închisoare) pentru ei. E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea și independența unor instituții fundamentale ale statului român. Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-și voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima opreliște în calea evadării lor”, spun protestatarii. În Piața Victoriei, lucrurile încep să arate din ce în ce mai tare ca la începutul anului, când protestele de stradă au durat zeci de zile. Oamenii se cunosc între ei, se salută prietenește și spun că vor ieși în stradă atât timp cât va fi nevoie. Au fost cateva sute de protestatari. Unul dintre mesaje a fost ca trebuie schimbate legile electorale, astfel incat la alegeri sa poata avea acces mai usor partidele mici si independentii. S-au fluturat steaguri tricolore si au fost afisate mesaje precum “Ajunge, descreieratilor!” sau “Cetatean al statului paralel”.
UPDATE: S-a plecat apoi în marș prin zona pietonală a Timișoarei, pe traseul strada Alba Iulia – Piața Libertății – strada Vasile Alecsandri – Piața Unirii – str. Pacha – str. Eugeniu de Savoya – Piața Țarcului. Protestatarii au stat timp de aproximativ 20 de minute la intrarea în Palatul Dicasterial, scandând sloganuri precum „Săriți cu toții și strigați tare / Democrația nu e de vânzare” sau „1-2, 1-2, Dragnea la gunoi”. Oamenii, în jur de 700, s-au reîntors în Piața Victoriei, unde protestul s-a încheiat în jurul orei 21. Ei și-au dat întâlnire și duminica viitoare, la aceeași oră, în același loc.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

38 de minute ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

3 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

5 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

10 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

10 ore ago