Categories: Timp liber

Nimic nu se pierde, totul se transforma: Szalt.stream pleaca la drum pe 24 noiembrie

SZalt.stream este o platformă nouă și nu chiar. E, de fapt, vechiul altRadio, care se întoarce, ca-n cântecel, mai trainic și mai frumos. Povestea merge mai departe și tu ești chemat s-o scrii alături de Mona și Sorin Szucsik.

altRadio s-a înființat în 2014, ca o platformă online, un community radio, bazat în totalitate pe voluntariat, pe o strânsă colaborare cu artiștii locali, cu ONG-urile, instituțiile de cultură din Timișoara și studenții. Timp de trei ani, aici s-au produs zeci de emisiuni, cu sute de ore de emisie. S-au făcut zeci de transmisiuni live: concerte, spectacole și conferințe, mai întâi audio, dar apoi și video. Apoi s-a întâmplat ceva la care nu se aștepta nimeni: pentru că marca altRadio nu fusese înregistrată, a făcut asta altcineva, care apoi a raportat pagina de Facebook a timișorenilor, astfel că aceasta a fost blocată imediat. „În prima fază am fost foarte triști, pentru că nu înțelegeam de ce cineva pe care nu l-am încurcat cu nimic ar proceda așa. Apoi au început să vină mesajele de încurajare și gândurile bune. Asta ne-a obligat cumva și ne-a făcut să nu renunțăm. Ne-am ridicat și am mers mai departe, pentru că întotdeauna orice șut în dos este un pas înainte”, povestește Mona Szucsik.

Pentru că altRadio a murit, se naște acum SZAlt. „Am păstrat particula aceea care ne-a plăcut tare mult și i-am adăugat primele două litere ale numelui nostru. Acum, după ce am înregistrat marca la OSIM, construim o platformă multimedia. SZalt.stream este aproape gata, va fi lansat pe 24 noiembrie și continuă misiunea altRadio, dar va oferi mai multe instrumente media noi și moderne. Am implementat pe platforma cea nouă SZaltv, un prototip de televiziune online care îi permite celui grăbit să vadă ce vrea, când vrea. Avem, de asemenea, o arhivă frumușică de podcasturi audio și video”, mai spune Mona Szucsik. Dacă vreți să le fiți alături celor de la SZalt sunteți așteptați vineri seară, 24 noiembrie, la Reflektor Venue. Vor fi concerte cu Sonatic și The Weekend Band, iar Zoli Varga va pune apoi muzică faină, numai bună să vă prindă dimineața în pași de dans.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

30 de minute ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

54 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

55 de minute ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

58 de minute ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

2 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

6 ore ago