Categories: Partide

Robu explica situatia de la Sannicolau Mare: Groza nu si-a platit cotizatia! Orban va discuta cu primarii rebeli

Dănuț Groza nu și-a plătit cotizația și nu avea dreptul să participe la conferința de alegeri de la PNL Sânnicolau Mare. Asta susține președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Sunt programate duminică alegeri și la Dudeștii Noi, unde, spune Robu, va candida și Alin Nica. Acesta nu confirmă informația. Ludovic Orban spune că va discuta cu primarii rebeli probabil săptămâna viitoare.

PNL Sânnicolau Mare are, din 31 octombrie, un președinte de organizație ales, în persoana lui Constantin Avram Stănușoiu. Acesta este fostul lider al organizației locale a „vechiului PNL”, învins la scoruri severe la toate alegerile la care l-a avut contracandidat pe Dănuț Groza. Groza a fost președinte PNL Sânnicolau Mare până în mai, când a fost mazilit de Nicolae Robu, alături de alți edili. Groza susține că alegerile din 31 octombrie n-au fost organizate legal și că nici el, nici consilierii locali nu au fost convocați. Pe de altă parte, BEx al PNL a decis ca filiala Timiș a partidului să nu poată organiza alegeri în nicio organizație locală, dacă nu convoacă primarul și consilierii locali. Nicolae Robu spune însă că totul s-a făcut perfect legal. „Dacă cineva refuză să-și plătească cotizația și statutul spune că pot participa la alegeri și trebuie să fie pe convocator doar membrii cu cotizația plătită până la sfârșitul lunii anterioare organizării alegerilor, are cineva dreptul să încalce această prevedere și să primească oameni care nu au plătit de ani de zile? (…) Nu și-au plătit cotizația toți cei 25 care ascultă de Dănuț Groza. Nici Dănuț Groza nu a plătit cotizația. Să facă dovada că a plătit-o. Eu am lansat un îndemn către toți primarii din organizațiile în care nu s-au făcut alegeri, să candideze, ne dorim să-i avem pe toți activi în partid (…) Dănuț Groza are o mulțime de SMS-uri de la mine, nu știu exact de când e ultimul, de săptămâna asta. Nu a răspuns niciodată”, a declarat, vineri, președintele PNL Timiș.

Duminică au loc alegeri și la Dudeștii Noi, o altă organizație cu președinte numit, după ce Alin Nica a fost, la rândul lui, înlăturat. Nica a fost singurul contracandidat al lui Robu la alegerile pentru președinția PNL Timiș. „Duminică sunt alegeri la Dudeștii Noi, unde sper să fi răspuns îndemnului colegul Alin Nica, va candida și îi urez succes și îl susțin să devină din nou președinte al organizației”, declară acum Robu. „După ce s-a întâmplat la Sânnicolau Mare, încă mă gândesc dacă să candidez. Nu am luat încă o decizie. Voi organiza alegerile, îmi voi face datoria, dar atât. Repet, după ce s-a întâmplat la Sânnicolau Mare, nu am luat o decizie”, a precizat, pentru deBanat.ro, Alin Nica. Nicolae Robu susține, pe de altă parte, că a fost mereu împăciuitor și nu a avut drept scop decât întărirea filialei Timiș. „Nu avem de dus lupte între noi, dar unii au alte planuri și nu vreau să comentez planurile lor (…) Nu s-a manifestat PSD în campania electorală atât de negativ la adresa conducerii legitime a filialei Timiș a PNL, cum s-au manifestat câțiva, doi mai exact, colegi și le-a purtat cineva e grijă? Li s-a aplicat măcar un avertisment? Doar îndemnuri: integrați-vă, dincolo de simpatii sau antipatii personale, suntem colegi într-o organizație”, mai spune președintele filialei. Pe de altă parte, Dănuț Groza afirmă că e la zi cu plata cotizației, dar reclamă o altă problemă: existența a aproximativ 300 de adeziuni din partea foștilor PDL-iști din Sânnicolau Mare, refuzate la Timișoara.

Situația ar trebui clarificată de președintele PNL, Ludovic Orban. „Vreau să avem o întâlnire, săptămâna viitoare sau cealaltă, în funcție de programul pe care îl am. Vreau să mă întâlnesc cu Nicolae Robu și cu toți primarii, să purtăm o discuție, să vedem care sunt nemulțumirile și cum pot fi remediate. Decizia de a suspenda conferințele de alegeri, dacă nu sunt convocați primarul și consilierii, este normală. Ar trebui să întrebați secretarul general, pentru că el verifică legalitatea organizării unei adunări generale, de ce nu ar fi invitați primarul și consilierii. Nu-mi plac disputele și tensiuni în organizații și o să încerc să găsim soluții să punem oamenii de calitate la un loc”, a precizat, pentru deBanat.ro, Orban. Secretarul general al PNL Timiș este Alin Popoviciu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

15 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

30 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

55 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago