Categories: Economic

Premiera la Timisoara: de pe AIT se va putea zbura direct in Israel, la Tel Aviv

Wizz Air a deschis vineri, 3 noiembrie, noua rută din Timişoara către Tel Aviv, prima rută ce leagă oraşul de pe Bega cu o destinaţie din afara Europei. Biletele pot fi rezervat deja, la prețuri care pleacă de la 129 lei.

Pasagerii din Timişoara se pot bucura de acum de 16 destinaţii spre 8 ţări, disponibile în reţeaua Wizz, inclusiv popularele rute spre Bruxelles Charleroi, Madrid, Eindhoven şi Munchen Memmingen. Wizz Air şi-a câştigat încrederea şi loialitatea a peste 4 milioane de pasageri transportaţi din 2008, de la începutul operaţiunilor sale de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”. În primele 10 luni din acest an, Wizz Air a transportat mai mult de 595.000 de călători pe rutele sale din Timişoara, o creştere cu 5,5% față de perioada anterioară. Populara destinaţie Tel Aviv este acum disponibilă de pe cinci aeroporturi din România, inclusiv din Cluj-Napoca, Iaşi sau Craiova.

„Ne bucurăm să fim primii care deschidem o rută în exteriorul Europei pentru pasagerii din Timișoara. Noul zbor dintre Timişoara şi Tel Aviv este operat cu două frecvențe săptămânale, oferind un program perfect călătorilor din Timișoara pentru a descoperi una dintre cele mai populare destinații de vacanță, istoria fascinantă a oraşului Tel Aviv”, spune Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager. „Noua rută aeriană deschisă de pe Aeroportul Internațional Timișoara spre Israel, cu destinația Tel Aviv, de altfel singura legătură aeriană a zonei de vest a țării cu un punct din afara Europei, oferă reale oportunități economice, culturale și turistice. Locuitorii din Banat și nu numai care doresc să viziteze Israelul o vor putea face mult mai ușor de acum, iar potențialii turiști israelieni vor putea veni să viziteze județul Timiș și în general zona de vest a țării. Această legătură aeriană are o importanță aparte şi pentru comunitatea evreiască din Banat”, a declarat, la rândul lui, Călin Dobra, președintele CJ Timiș. „Inaugurarea cursei spre Tel Aviv este un moment important în istoria Aeroportului Internaţional Timişoara, fiind prima cursă aeriană regulată spre o destinaţie din afara Europei. Această destinaţie va dezvolta legăturile istorice pe care zona Banatului le are cu statul Israel, din punct de vedere turistic şi din punct de vedere economic, cât şi datorită unei comunităţi numeroase de cetăţeni israelieni originari din România, precum şi a celor care au efectuat studii universitare în Timişoara”, a spus Iulian-Daniel Idolu, directorul general al AIT. De la Timișoara vor fi curse spre Tel Aviv de două ori pe săptămână, luni și vineri.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago