Categories: Primăria Timişoara

Timisoara nu va fi Capitala Europeana a Tineretului in 2020. Titlul merge in Franta

Orașul Amiens din Franța a câștigat, din a treia încercare, titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2020. Timișoara a fost una dintre finaliste și a avut, în Portugalia, un stand care, spun oficialii locali, a impresionat pe toată lumea.

La Cascais, în Portugalia, a avut loc joi etapa finală a competiției pentru Capitală Europeană a Tineretului 2020, titlu pe care îl viza și Timișoara. Contracandidatele orașului de pe Bega au fost Amiens (Franța), Chișinău (Moldova), Klaipėda (Lituania) și Villach (Austria). „Am avut un stand foarte frumos, cu foarte mulți vizitatori. Am avut și cinci minute de prezentare a orașului, cu proiecte care implică tineretul, prezentate de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Orașul Amiens din Franța a câștigat, după ce se afla la a treia candidatură”, spune viceprimarul Farkas Imre. Chiar dacă Timișoara nu a câștigat, proiectele care au fost prezentte în Portugalia vor fi puse în practică, mai ales că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii în 2021 și așteaptă o mulțime de turiști. Titlul de Capitală Europeană a Tineretului se acordă din 2009 și, până acum, a fost deținut Rotterdam (Olanda), Torino (Italia), Antwerp (Belgia), Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia), Salonic (Grecia), Cluj-Napoca (România) și Ganja (Azerbaijan). În 2017, este capitală a tineretului orașul Varna, din Bulgaria. Urmează Cascais (Portugalia, 2018) și Novi Sad (Serbia, 2019).

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

12 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

13 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

16 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago