Directorul Muzeului de Arta, pus sa se poarte mai frumos cu angajatii. Ca sa nu plece toti si sa se lase cu procese

Atmosfera tensionată care mocnește la Muzeul de Artă a ajuns subiect de discuție în plenul CJ Timiș. Asta, după ce directorul MArT, Victor Neuman, a cerut asistență juridică pentru un proces intentat de o fostă angajată, care a plecat la Muzeul Național al Banatului. Neumann a fost admonestat public de „vicele” CJ, Traian Stancu.

Directorul Muzeului de Artă din Timișoara Victor Neumann a cerut Consilului Județean Timiș, instituție de care ține MaRT, asistență juridică pentru un proces intentat de o fostă angajată. Neumann susține că aceasta nu a predat, înainte să se mute la Muzeul Național al Banatului, gestiunea în cazul a 8.000 de piese de muzeu. „O asemenea invetariere și predare presupune multe activități: măsurarea obiectelor, fotografierea lor, identificarea falsurilor, a lipsurilor, durează o jumătate de an cel puțin, cu o comisie specială. Noi am numit o comisie, care vrea să-și facă datoria, dar nu există o persoană care să predea. Persoana care trebuia să predea a plecat la Muzeul Banatului. Doamna a dat în judecată instituția, așa că avem nevoie de consultanță juridică, consilierul nostru juridic a plecat și el. Inventarierea acestor colecții de artă , care nu s-a făcut, este foarte importantă. Vorbim despre patrimoniul națiunii române”, a spus Neumann, în plenul CJ. Fosta sa subordonată a dat în judecată muzeul, contestând chiar constituirea acestei comisii de inventariere. Replica a venit imediat, din partea vicepreședintelui Traian Stancu și n-a prea fost exact ce-și dorea să audă Victor Neumann. „Relația dumneavostră cu angajații trebuie îmbunătățită. O parte dintre angajații Muzeului de Artă pleacă de la un muzeu la altul”, a spus Stancu.

Până să-și rezolve Victor Neumann relația cu angajații, înainte ca instituția să rămână descoperită, consilierii județeni au fost de acord cu solicitarea acestuia. „Se aprobă achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă şi reprezentare a Muzeului de Artă Timișoara, în fata instanțelor de judecată până la data ocupării postului vacant de consilier juridic. Se împuterniceşte managerul Muzeului de Arta Timisoara să facă demersurile legale în vederea achiziționării serviciilor de reprezentare și consultanță juridică”, scrie în hotărârea de CJ.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

9 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago