Peste 100 de specialiști din România susțin înființarea unui laborator de conservare-restaurare la Muzeul de Artă Timișoara. Banii există încă de la începutul anului, fiind alocați de CJ Timiș, dar directorul MArT refuză categoric să facă această investiție.
Patru generații, același suflet de artist: Mattis-Teutsch. În expoziție la Muzeul de Artă Timișoara
Muzeul de Artă Timișoara, Fundația Kunsthaus 7B, Centrul Cultural German din Timișoara și Forumul Cultural Austriac îi așteaptă pe iubitorii de frumos să descopere o poveste care se întinde peste un secol. E povstea unei familii în care arta a făcut parte din mozaicul cotidian.
La Muzeul de Artă Timișoara vin jandarmii. Tablourile semnate Baba se întorc la București
După mai multe săptămâni de dispute și promisiuni că situația s-a rezolvat în favoarea Muzeului de Artă Timișoara, cele 27 de lucrări semnate Corneliu Baba, împrumutate de la Muzeul Național de Artă, se întorc în Capitală. Ele vor fi luate din Piața Unirii sub supragherea jandarmilor.
Tablourile Baba ajung in instanta! Muzeul de Arta si CJ Timis, date in judecata
N-a respectat contractul, acum trebuie să aștepte o sentință. Sau să se conformeze rapid solicitărilor Muzeului Național de Artă. Este vorba despre Muzeul de Artă Timișoara, condus de Victor Neumann, care a fost dat în judecată pentru că nu a restituit tablourile împrumutate de la București.
Daca tot a castigat procesul cu gestionara, Muzeul de Arta Timisoara poate da inapoi tablourile Baba. Somatia expira pe 23 martie
Muzeul de Artă Timișoara are termen până vineri, 23 martie, să înapoieze Muzeului Național de Artă al României cele 27 de tablouri semnate Corneliu Baba împrumutate. MART a câștigat procesul cu fosta gestionară, așa că, teoretic, nu are niciun motiv să nu returneze lucrările.
Muzeul National de Arta a somat Muzeul de Arta: isi vrea inapoi tablourile Baba. Dobra spune ca s-a rezolvat
Muzeul Național de Artă își vrea înapoi cele 27 de tablouri împrumutate la Timișoara și a somat conducerea Muzeului de Artă din Palatul Baroc să le returneze. Pe de altă parte, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, afirmă că situația s-ar fi rezolvat în favoarea instituției din Piața Unirii…
Tupeu fara margini in cazul Baba: Corpul de control al presedintelui CJ Timis, trimis la plimbare de la Muzeul de Arta!
Cum e să ai în subordine o instituție cu probleme, să decizi un control, iar inspectorii să fie trimiși la plimbare? S-a întâmplat miercuri, 28 februarie, la Muzeul de Artă Timișoara, condus de Victor Neumann, unde Corpul de control al președintelui CJ Timiș nu a fost lăsat să intre în instituție!
Se cauta 4 tablouri de patrimoniu, semnate Baba! Teoretic, sunt intr-un depozit al Muzeului de Arta Timisoara
Muzeul Național de Artă împrumută Muzeului de Artă Timișoara, pe baza unui contract, de vreo 12 ani, câteva zeci de lucrări semnate Corneliu Baba. Când MNAR a cerut un inventar de la Timișoara, acesta a ieșit pe minus cu 4 lucrări. Ele sunt „neidentificate” într-un depozit și nu se știe de ce n-au fost expuse. Situația este incredibilă, mai ales că vorbim de lucrări de patrimoniu!
Cateva zeci de lucrari semnate Corneliu Baba, luate inapoi de Muzeul National de Arta. Din vina Muzeului de Arta Timisoara
Muzeul de Artă al Timișoarei, Capitală Culturală Europeană 2021, este prins în ofsaid! Pentru că nu a respectat contractul, instituția condusă de Victor Neumann va rămâne fără mai multe lucrări semnate Corneliu Baba, împrumutate de la Muzeul Național de Artă. Acestea urmează să fie luate din Palatul Baroc, în prezența unui avocat, și duse la București.
Directorul Muzeului de Arta, pus sa se poarte mai frumos cu angajatii. Ca sa nu plece toti si sa se lase cu procese
Atmosfera tensionată care mocnește la Muzeul de Artă a ajuns subiect de discuție în plenul CJ Timiș. Asta, după ce directorul MArT, Victor Neuman, a cerut asistență juridică pentru un proces intentat de o fostă angajată, care a plecat la Muzeul Național al Banatului. Neumann a fost admonestat public de „vicele” CJ, Traian Stancu.
Eveniment cu zmei si povesti: Retrospectiva Tudor Banus, la Muzeul de Arta Timisoara
Lucrările unuia dintre cei mai importanți artiști plastici români contemporani vor putea fi văzute până de Mărțișor la Timișoara. Cea mai mare expoziție personală a lui Tudor Banuș organizată vreodată în România va fi deschisă la Muzeul de Artă din Piața Unirii.
Face muzica la Disneyland si vine in vizita la Muzeul de Arta
Muzeul de Artă a pregătit o surpriză pentru toți iubitorii de muzică. Sâmbătă, la Timișoara va ajunge compozitorul Vasile Șirli. Acesta este directorul departamentului de muzică de la… Disneyland Paris.
Super-expozitie Rembrandt, la Muzeul de Arta din Piata Unirii
Rembrandt. Apoi, Dali. Apoi, foarte probabil, Marc Chagall. Lucrările ale acestor artiști vor ajunge la Timișoara, de la finele acestui an. Totul va începe pe 10 decembrie, când cea mai valoroasă colecție de gravuri Rembrandt din lume va fi expusă la Muzeul de Artă din Piața Unirii.
„Cadou” de la CJ: Marcel Tolcea, demis de ziua lui
Aleşii judeţeni din Timiş se reunesc marţi, 28 mai, în şedinţă ordinară Consiliului Judeţean Timiş. Ei vor vota 13 proiecte de hotărâre, atâtea câte sunt pe ordinea de zi a şedinţei. Unul dintre acestea îl vizează pe Marcel Tolcea.
Intreruperi de curent
Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică după cum urmează: Timișoara – Aleea Pădurea Verde (p), orele 9 – 17; Dumbrăvița (str. M. Eminescu, Silvana, Bălcescu, Danaide, Crinului, Castanilor, Semenic, Alma, Leandrului, Creației, P. Craiului, Gutâiului) Sânandrei (p), Jimbolia (str. Lorena, Spre Vest, Liviu Rebreanu, C-tin Brâncoveanu), Lugoj (str. Vladimirescu, Mureșului, Teiului, Bărnuțiu, Vlahuță,…
Marcel Tolcea nu-si simte postul amenintat, are prieteni cu simpatii potrivite
Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă din Timişoara, nu este afectat de schimbarea puterii. Mai ales că prietenii lui cei mai apropiaţi au simpatii social-democrate declarate.
Telefonul mobil, necesar la expoziţie!
O expoziţie care se vizitează cu un telefon mobil de ultimă generaţie a fost deschisă la Muzeul de Artă din Timişoara. „De la primele scrieri la multimedia – O scurtă istorie a comunicării şi mai mult…” este prima expoziţie de acest gen din România. Ea poate fi vizionată până pe 30 aprilie.