Primaria Timisoara da la anul 2 milioane de euro pe curent, dar bezna tot o sa fie pe strazi

Primăria Timișoara va plăti, în anul care vine, peste 2,1 milioane de euro, pentru curent electric. Asta nu înseamnă însă, din păcate, că vom avea și lumină pe străzi. Rețeaua de distribuție rămâne aceeași și, în afară de promisiuni, nu se știe când și dacă vor fi făcute investiții.

Primăria Timișoara a încheiat un nou contract cu Enel Energie, pentru „furnizarea energiei electrice de joasă tensiune”. Contractul va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2018 și este valabil până la decembrie 2018. Valoarea estimată a acestuia este de peste 10,1 milioane de lei, sumă care include TVA. Conform contractului, consumatorul va plăti pentru energia electrică consumată efectiv. Vestea proastă este că, deși municipalitatea se pregătește să dea peste 2 milioane de euro pe curent electric, într-un contract care include și iluminatul public stradal, nu există nicio garanție că, în 2018, cartiere întregi din Timișoara nu vor sta în beznă în fiecare seară. De vină este distribuitorul. „Pe bursă s-a contractat furnizorul de energie pentru perioada următoare. A câștigat tot vechiul furnizor, Enel Energie. Nu la furnizare sunt probleme, ci la E-Distribuție. Situația infrastructurii de distribuție este cea care generează probleme și face ca iluminatul să fie atât de prost în Timișoara. Nemulțumirile au fost la adresa Enel Distribuție. Nu am mai discutat cu ei în ultima vreme, ei spun mereu că au un plan de retehnologizare”, a precizat, pentru deBanat.ro, primarul Nicolae Robu. Edilul admite că, până acum, deși a reclamat de mai multe ori bezna care stăpânește străzile din Timișoara, nu s-a ales decât cu promisiuni. Acum, conducerea internațională a companiei de distribuție ar fi înțeles că nu se mai poate așa, dar… nu există garanții. „Chiar mi-au spus cei de aici, cu care am colaborat bine, că de la nivelul conducerii internaționale s-ar fi înțeles că este nevoie de investiții și vor fi alocați bani pentru investiții în 2018. Deocamdată nu am nicio siguranță că acestea se vor face, nu am văzut nimic concret. Mereu am discutat cu ei, însă deocamdată nu s-a materializat nimic pe teren. Sunt extrem de nemulțumit de fiecare dată când văd străzi în beznă, cartiere în beznă, în anul 2017. Este inadmisibil”, a completat Robu. Altfel spus, timișorenii sunt, în continuare, la bunul plac al unei companii care, de ani buni, promite, dar nu face nimic. Pentru că merge și așa, în condițiile în care societatea are, de fapt, monopol pe acest serviciu de distribuție.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago