La Timisoara, copiii rotunjori nu au voie pe tobogane. CL a votat o regula pe care o eliminase acum un an si jumatate

Consilierii locali au decis să le interzică accesul pe leagăne și tobogane copiilor peste 14 ani sau celor care au o greutate mai mare de 54 kg. Este a treia modificare a regulamentului pentru locurile de joacă din Timișoara votată în plen. Culmea este că această interdicție exista în prima variantă a regulamentului, dar a fost eliminată la cea de-a doua!

În octombrie 2015, CL a aprobat un regulament pentru locurile de joacă din Timișoara. Printre altele, conform acestuia, copiii nu puteau ieși la joacă în haine cu fermoare sau capse, iar adulții nu aveau voie în parc „sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor afrodisiace sau halucinogene”. Erau interzise, de asemenea, „producerea de zgomote prin strigăte, utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio”! De asemenea, era interzisă folosirea toboganelor și a leagănelor de către copii mai mari de 14 ani și de persoane cu o greutate corporală mai are de 54 kilograme. În martie 2016, consilierii locali au votat unele modificări, la propunerea primarului Nicolae Robu și a fostului consilierului PSD, actual deputat, Alfred Simonis. S-a renunțat la „afrodisiace”, nefiind permis, în spațiile de joacă, accesul persoanelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise prin lege. În plus, „pentru evitarea producerii accidentelor”, copiii nu aveau voie să bată mingea decât dacă în locul de joacă exista și un teren de sport. Părinții nu aveau voie să mute băncile și coșurile de gunoi și nici să asculte muzică la un nivel foarte ridicat, riscând amenzi de până la 1.000 de lei.

Regulamentul a trecut atunci după o discuție de zeci de minute și mai multe amendamente propuse de consilierul Simion Moșiu (PNL). „Părerea mea este că era obligatorie o dezbatere publică la așa ceva. Am propus scoaterea aberației cu 54 de kg, un copil de 12 ani ar putea avea 64 de kilograme. Dacă merge în trupă, ce facem, discriminare? Există cântare la locurile de joacă cumva? Sunt niște aberații, mie îmi pare rău că Timișoara este pusă, prin consiliul local, să aprobe niște chestiuni de-a dreptul penibile”, susținea Moșiu. Acum, la mai bine de un an și jumătate de la acel moment, consilierii locali au votat, din nou, modificări la regulament.

Printre acestea.. interzicerea folosirii echipamentelor de joacă de către copiii care au o greutate mai mare de 54 kg și de cei care au peste 14 ani! Viceprimarul Dan Diaconu a explicat că este nevoie aceste reglementări pentru că așa prevede legea. Mai mult, directorul Direcției de Mediu, Adrian Bere, spune că a fost amendat în nume propriu cu 500 de lei, de inspectorii de la Protecția Consumatorului, pentru că nu există limitări de greutate și vârstă în parcurile din Timișoara. Proiectul a trecut după ce aleșilor locali li s-a spus că, de fapt, e vorba doar despre o formalitate și nu vor fi prevăzute amenzi.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago