Problema incompatibilității lui Adam Crăciunescu pentru consiliul de administrație de la SDM s-a rezolvat. Social-democratul a depus o declarație pe proprie răspundere că nu încalcă legea și este oficial membru în CA al societății de drumuri.
La finele lui 2017, la validarea membrilor Consiliului de Administrație al Societății Drumuri Municipale din ședința AGA, cel care obținuset punctaj maxim la evaluare, PSD-istul Adam Crăciunescu, a fost pus în așteptare, fiind suspectat de incompatibilitate. Acesta a fost revocat, în ianuarie 2016, din calitatea de membru al CA al Regiei Naționale a Pădurilor, fiind și trimis în judecată într-un dosar privind retrocedarea ilegală a câteva zeci de mii de hectare de pădure, cu un prejudiciu estimat de peste 300 de milioane de euro. Crăciunescu și-a dat singur demisia din funcția de director al Romsilva, invocând motive personale. Dacă revocarea dintr-un CA al unei societăți de stat este cauzată de neîndeplinirea indicatorilor eeconomici, persoana respectivă nu mai poate face parte, timp de cinci ani, dintr-un alt consiliu de administrație al unei societăți de stat. Adunarea Generală a Acționarilor a SDM, formată din consilierii locali, a decis atunci, la propunerea liberalilor, să nu valideze numirea lui Crăciunescu. AGA i-a validat totuși, la vremea respectivă, pe cei patru candidați care au obținut peste 40 de puncte, minimum prevăzut de lege. Pentru că un consiliu de administrație nu poate funcționa cu un număr par de membri, a fost validat liberalul Sorin Radu Anghel, al optulea în ordinea punctajelor, fost membru al vechiului CA de la Drumuri Municipale. S-au cerut puncte de vedere legate de situația lui Adam Crăciunescu de la Serviciul Juridic, respectiv Resurse Umane din Primăria Timișoara, și de la evaluatorul independent contractat de PMT.
Miercuri dimineață, pe 17 ianuarie, în ședința AGA, Crăciunescu a fost validat fără probleme. „A depus o declarație pe proprie răspundere, certificată, cu privire la neîncadrarea în prevederile art. 30, alin. 9 din Ordonanta 109, însoțită de nota de fundamentare a Ministerului Mediului care stă la baza ordinului de revocare din Consiliul de Administrație Romsilva. Articolul respectiv prevede că în cazul în care, din motive imputabile, administratorii nu îndeplinesc indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractele de mandat și sunt revocați, nu mai pot candida timp de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii pentru alte consilii de administraţie prevăzute de prezenta lege. Având în vedere documentele depuse, Adunarea Generală a Acționarilor SDM a decis validarea mandatului lui Adam Crăciunescu”, a declarat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Din Consiliul de Administrație al SDM fac parte acum Adam Crăciunescu (PSD), Cătălin Iapă, Ilie Lucian Stoinel și Ciprian Orhei, toți PNL, și Molnar Andrei, UDMR.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…