Adam Craciunescu a fost validat in CA de la SDM. A adus dovada ca n-a fost incompetent la Romsilva

Problema incompatibilității lui Adam Crăciunescu pentru consiliul de administrație de la SDM s-a rezolvat. Social-democratul a depus o declarație pe proprie răspundere că nu încalcă legea și este oficial membru în CA al societății de drumuri.

La finele lui 2017, la validarea membrilor Consiliului de Administrație al Societății Drumuri Municipale din ședința AGA, cel care obținuset punctaj maxim la evaluare, PSD-istul Adam Crăciunescu, a fost pus în așteptare, fiind suspectat de incompatibilitate. Acesta a fost revocat, în ianuarie 2016, din calitatea de membru al CA al Regiei Naționale a Pădurilor, fiind și trimis în judecată într-un dosar privind retrocedarea ilegală a câteva zeci de mii de hectare de pădure, cu un prejudiciu estimat de peste 300 de milioane de euro. Crăciunescu și-a dat singur demisia din funcția de director al Romsilva, invocând motive personale. Dacă revocarea dintr-un CA al unei societăți de stat este cauzată de neîndeplinirea indicatorilor eeconomici, persoana respectivă nu mai poate face parte, timp de cinci ani, dintr-un alt consiliu de administrație al unei societăți de stat. Adunarea Generală a Acționarilor a SDM, formată din consilierii locali, a decis atunci, la propunerea liberalilor, să nu valideze numirea lui Crăciunescu. AGA i-a validat totuși, la vremea respectivă, pe cei patru candidați care au obținut peste 40 de puncte, minimum prevăzut de lege. Pentru că un consiliu de administrație nu poate funcționa cu un număr par de membri, a fost validat liberalul Sorin Radu Anghel, al optulea în ordinea punctajelor, fost membru al vechiului CA de la Drumuri Municipale. S-au cerut puncte de vedere legate de situația lui Adam Crăciunescu de la Serviciul Juridic, respectiv Resurse Umane din Primăria Timișoara, și de la evaluatorul independent contractat de PMT.

Miercuri dimineață, pe 17 ianuarie, în ședința AGA, Crăciunescu a fost validat fără probleme. „A depus o declarație pe proprie răspundere, certificată, cu privire la neîncadrarea în prevederile art. 30, alin. 9 din Ordonanta 109, însoțită de nota de fundamentare a Ministerului Mediului care stă la baza ordinului de revocare din Consiliul de Administrație Romsilva. Articolul respectiv prevede că în cazul în care, din motive imputabile, administratorii nu îndeplinesc indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractele de mandat și sunt revocați, nu mai pot candida timp de 5 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii pentru alte consilii de administraţie prevăzute de prezenta lege. Având în vedere documentele depuse, Adunarea Generală a Acționarilor SDM a decis validarea mandatului lui Adam Crăciunescu”, a declarat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Din Consiliul de Administrație al SDM fac parte acum Adam Crăciunescu (PSD), Cătălin Iapă, Ilie Lucian Stoinel și Ciprian Orhei, toți PNL, și Molnar Andrei, UDMR.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

anteconbega a spus: (January 17th, 2018 at 16:37 )

Aşadar, candidatul cu punctajul cel mai mare a intrat în Consiliul de Administraţie pe propria-i răspundere, iar locul opt şi-a luat tălăpăşiţa pe şine liberale semiparalele. Raportul de forţe este însă inegal, favorabil cetei robuliene: 3 liberali, Iapă, Stoinel și Orhei (ulimul are un tiz urban în Republica Moldova), un udemerist, Molnar ember, şi un pesedist. Ce va face Adam Crăciunescu în această situaţie limită, va fi interesant de urmărit, mai ales că el e deja obişnuit cu urmăritul…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Romanii au umor. Cum s-a vazut in mediul virtual ultimul asalt asupra DNA / FOTO

Ultima săptămână din viața politică din România a fost ocupată de un nou și încrâncenat asalt asupra DNA, dus de „niște penali”, vorba președintelui Klaus Iohannis. Dincolo de nenumăratele comentarii care au apărut în spațiul public în ultimele zile, în spațiul virtual a fost o explozie de meme-uri.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Romanii au umor. Cum s-a vazut in mediul virtual ultimul asalt asupra DNA / FOTO
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Iaşul s-a impus pe stadionul „Dan Păltinişanu” cu 2-1, Platini şi Cristea, în prima repriză, respectiv Vaşvari pe final, din 11 metri, marcând golurile partidei. Poli a jucat slab, plătind tribut unei evoluţii tremurânde în faţa unei echipe solide, dar nu de speriat.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nimic pentru Timisoara, totul pentru Iasi
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top