Categories: Primăria Timişoara

Bezna din Piata Sf. Gheorghe vine de la circuitul electric. Lucrarea este in garantie

Piața Sf. Gheorghe a stat seri întregi în beznă, de la finele anului trecut până acum. Acum e lumină, dar situația e rezolvată doar temporar. De vină este circuitul electric, care trebuie remediat, pe garanția lucrării, de către executant.

Dacă ați trecut în ultimele săptămâni, seara, prin zona Pieței Sf. Gheorghe, ați putut face niște poze cu adevărate artistice, pentru a ilustra… bezna. Nu de alta, dar una dintre „piețele de evenimente” ale Timișoara a fost scufundată, seri la rând, într-un întuneric gros, conturbat doar de iluminatul artistic al uneia dintre clădirile din zonă, proaspăt renovată. În Piața Sf. Gheorghe sunt mai mulți stâlpi de iluminat public, plus sistemele de lumini care ar trebui să pună în valoare vestigiile. Toate au fost „moarte” în această perioadă. Becurile s-au aprins în cele din urmă, dar problema nu e încă rezolvată. „S-a rezolvat pe termen scurt. Rămâne însă o problemă legată de circuitul electric, care va trebui remediată pe termen mediu, în garanție, de către constructor. S-a facut solicitarea către executant”, a explicat, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Piața Sf. Gheorghe a fost deschisă oficial după reabilitare în aprilie 2016. A fost una dintre primele care a intrat în proiectul de reamenajare a centrului istoric, însă a fost finalizată spre sfârșit, datorită vestigiilor descoperite acolo.

Reabilitarea centrului istoric al Timișoarei a costat aproximativ 52 de milioane de lei. Partea de pavare și refacere piețe și străzi a fost făcută de Romprest, iar conservarea vestigiilor, de SC Corint SRL. În date strict tehnice, s-a intervenit pe o suprafaţă de 45.923 mp, care cuprinde patru piețe publice: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa General Traian Doda (fostă Ţarcului), dar și zece străzi: Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Radu Negru, Strada fără nume, General Praporgescu, Enrico Caruso, Eugeniu de Savoya. Toate acestea sunt exclusiv pietonale. În Cetate au fost amplasate șapte statui, 93 de bănci, 122 coșuri de gunoi și 54 de jardiniere.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago