Arhiva pentru eticheta: centru istoric

Câte campanii au agasat trecătorii în centrul istoric al Timișoarei? Poliția Locală: Niciuna, în afară de USR

Câte campanii au agasat trecătorii în centrul istoric al Timișoarei? Poliția Locală: Niciuna, în afară de USR

În doi ani, Poliția Locală a dat, în Timișoara, amenzi de aproape 140.000 de euro pentru activități ilegale de comerț și împărțire de pliante. Am vrut să știm însă câte amenzi și avertismente au fost aplicate celor care strângeau semnături sau desfășurau diverse campanii în centrul istoric, acolo unde aceste lucruri sunt interzise. Aparent, cazul USR, care strângea semnături antipenali pe str. Alba Iulia, este singurul de acest tip.

Scenele si garduletele din centrul istoric au nevoie de aviz de la Cultura. De ce nu s-a dat niciodata asa ceva

La Timișoara nu știe stânga ce face dreapta. Direcția de Cultură habar nu are ce evenimente au loc în centrul istoric, deși ar trebui, teoretic, să avizeze montarea de scene și gărdulețe. Incidentul din ziua Floriilor catolice, când nu s-a putut ține tradiționala procesiune, din cauza unui concurs sportiv, a tras doar un semnal de alarmă asupra unei situații care durează dintotdeauna.

Casa Welauer, dupa prima etapa de renovare: fatada nou-nouta, ca pe vremuri

Mai trebuie înlocuite niște geamuri și e nevoie de curățenie, dar Casa Welauer începe să arate ca pe vremuri. Sediul Bibliotecii Academiei Române de pe strada Pacha are deja o fațadă complet renovată. Lucrările de reabilitare la această clădire vor dura încă un an și jumătate.

Timisoara, premiata pentru Internet gratis in autobuz. Robu promite parcare inteligenta pentru 11.000 de locuri

Internetul gratuit din centrul istoric și mijloacele de transport în comun au adus un premiu în „portofoliul” Primăriei Timișoara. De această dată, este, spune Nicolae Robu, unul de excelență pentru promovarea conceptului de smart city. Edilul promite, în viitor, și parcare inteligentă pentru 11.000 de locuri.

Primaria cauta firma care sa intretina vestigiile si mobilierul urban din centrul istoric. 150.000 euro pentru 4 ani

Curățate cu jet de apă și șterse manual cu pâslă – este tratamentul la care vor fi supuse, în următorii patru ani, obiectele de artă urbană din bronz din centrul Timișoarei. Primăria scoate la licitație serviciile de întreținere a vestigiilor și a altor obiecte de artă din centrul istoric, cu un contract valabil pe 4 ani, pentru care este dispusă să plătească aproape 150.000 de euro.

Am putea avea liber la pedalat pe Marasesti. Robu nu renunta insa la interdictii: Sunt un primar responsabil / FOTO

Pe strada Mărășești s-ar putea da drumul la biciclete, dar primarul Nicolae Robu nu vrea să renunțe la interzicerea trotinetelor și tricicletelor în centru. Este concluzia dezbaterii publice de luni după-amiază. În plus, mai trebuie definit conceptul „zonă de promenadă”, care nu e totuna cu străzile pietonale. De ce e nevoie de interdicție? În scop preventiv!

Oficial, de saptamana viitoare: Adio, trotinete si role in centrul Timisoarei!

Dacă bicicliștii au deja interdicție în centrul Timișoarei, de același tratament vor avea parte, de săptămâna viitoare, și cei care se dau cu trotinetele și rolele. Asta, dacă vor fi de acord consilierii locali, în proximul plen. Nici măcar copiii mici nu vor avea voie cu trotinetele!

Un an de pedalat in zona interzisa la Timisoara: peste 365.000 de lei, amenzi date biciclistilor

Vor, nu vor, au adus la bugetul local o sumă care depășește 81.000 de euro. Bicicliștii amendați, în ultimul an, în zona centrului istoric al Timișoarei au plătit, în medie, peste 707 lei de persoană. Polițiștii locali au tăiat amenzi în cazul a mai mult de 500 de oameni.

Statuile din Cetate, imbracate in plastic! Neintelegeri intre primarie si Romprest / FOTO

Situație incredibilă, joi dimineață, în centrul istoric! Mai multe statui au fost pur și simplu învelite în plastic, iar unele au fost îngrădite, de reprezentanții uneia dintre firmele subcontractate de Romprest! Totul, susțin aceștia, pentru că lucrarea de reabilitare din Cetate nu a fost recepționată. Primarul Nicolae Robu spune că e inadmisibil. UPDATE: Statuile au fost dezvelite după câteva zeci de minute!

In ceasul al 12-lea: s-au dat bilele la o parte! Masinile de interventie pot intra in Cetate

A fost nevoie de două incidente, din fericire nu foarte grave, în care au fost implicate mașini de pompieri și o ambulanță, pentru ca autoritățile locale să-și dea seama că vehiculele de intervenție nu au cum să intre în Cetate. O parte din bile metalice au fost îndepărtate, alte căi de acces au fost lărgite, iar cei de la ISU a primit telecomenzi pentru bolarzi.

Reguli noi: reclamele din Cetate, puse cum vrea primaria, nu cum vor comerciantii

Reguli noi pentru magazinele din centru. Asta pregătesc, în perioada următoare, reprezentanții primăriei, care vor să facă ordine în… reclamele amplasate pe clădiri! E mult mai ieftin decât renovarea imobilelor istorice și, spune primarul Nicolae Robu, va îmbunătăți aspectul zonei Cetate.

De la Tg. Jiu la Timisoara: statuile pentru centrul istoric nu sunt create exclusiv / FOTO

Nu avem Johnny Weissmüller și nici prințul Eugeniu de Savoya. Vom avea, în schimb, printre altele, o piramidă, o „coajă de om” și o „supermam”. Sunt cele șapte statui care vor ajunge în Cetate, după închiderea șantierului. Au fost considerate de proiectanți potrivite pentru Timișoara, deși unele dintre ele au fost expuse prin țară încă de anul trecut…

Sapte statui in centrul Timisoarei: Eva, coloane si totemuri! / FOTO

Șapte statui, în valoare de aproape 146.000 de euro! Acestea vor fi amplasate, în perioada următoare, în zona Cetate. Ce vor putea vedea timișorenii? Pe păcătoasa originară Eva, de exemplu, dar și o piramidă, un ansamblu de coloane sau un totem. Nu vor însă singurele statui care vor fi amplasate în centrul Timișoarei.

Zona Cetate ar putea avea efecte penale la primarie! Asta crede Sorin Grindeanu

Cu tot centrul istoric al Timișoarei în șantier și cu lucrări care ar trebui finalizate, teoretic, până la 31 decembrie, președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, crede că vin vremuri grele pentru oficialii primăriei. Pentru că finanțarea proiectului e făcută în mare parte din fonduri europene, întârzierile s-ar putea lăsa cu probleme de natură penală asupra celor responsabili.

Pietrarii din Cetate vor mai pleca sa stranga fanul, iar Romprest nu poate fi penalizata pana in decembrie

Pavajul e greu de pus, pietrarii nu câștigă destul și mai trebuie să meargă și pe acasă, să muncească în gospodării, iar firma Romprest nu poate fi penalizată pentru ritmul în care lucrează în zona Cetate. Primarul Nicolae Robu spune însă că șantierul nu este în întârziere, chiar dacă muncitorii sunt puțini, iar piatra este livrată cu mare greutate.

Peste doua luni aflam ce se intampla cu vestigiile din Cetate! De conservat, probabil abia la anul

Avem vestigii în zona Cetate, dar nu știm pentru cât timp. După ce au stat deja luni bune la voia capriciilor vremii, acestea vor rămâne în același stadiu minimum încă jumătate de an. Primăria a atribuit, în sfârșit, contractul de punere în valoare a acestora, dar proiectul are termen de execuție opt luni. Cel puțin!

perchezitii arhica

Perchezitii DIICOT la Romprest, intr-un dosar de evaziune de 18 milioane de euro!

Polițiștii, sub supravegherea procurorilor DIICOT Ploiești, au descins, miercuri dimineață, la Romprest, firma omului de afaceri Florian Walter. este vorba despre un complex dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 18 milioane de euro! Romprest este firma care reabilitează centrul istoric al Timișoarei.

Top