Categories: Sănătate

Chirurgul Mihai Ionac, acuzat de limbaj suburban de medici si asistente de la Judetean

Vaci sau ciori. Așa le-ar „gratula” medicul Mihai Ionac, șeful Secției de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean din Timișoara, pe asistentele și infirmierele cu care lucrează. Scandalul este în toi, după ce la adresa lui Ionac s-au adunat mai multe plângeri. Chirurgul spune însă că totul este o înscenare și dă vina pe conducerea SCJUT.

Conform jurnaliștilor de la tolo.ro, mai multe asistente și infirmiere au depus, în noiembrie 2017, o plângere către Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor, reclamând felul în care sunt tratate de Mihai Ionac, șeful secției de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara. „Vă enumerăm câteva din jignirile aduse personalului BO 2: idioate, proaste, vaci, ciori. (…) De asemenea, d-na infirmieră Nyuli Claudia a fost amenințată de către acesta că o va tăia cu bisturiul”, scriu acestea. La direcțiunea SCJUT a ajuns, pe de altă parte, un referat inițiat de chirurgul Doru Vâlceanu, șeful Secției II Chirurgie a SCJUT, căruia i s-au alăturat și alți colegi. Ei reclamă faptul că Ionac s-a făcut stăpân pe una din cele trei săli de operație de la Chirurgie, deși legea spune clar că mereu o sală trebuie păstrată pentru urgențe. „Când se atrage atenția asupra acestei inechități, răspunsul vine prin cuvinte injurioase, adesea cu caracter suburban, din partea Clinicii Chirurgie Vasculară, respectiv a șefului ei”, scriu, sub semnătură, mai mulți chirurgi. Până acum, dr. Mihai Ionac a primit, de la conducerea SCJUT, un avertisment, urmat de o sancțiune de 10% din salariu, timp de trei luni. Mihai Ionac susține că totul este o exagerare și a dat în judecată Spitalul Județean. Chirurgul afirmă că totul i se trage de la faptul că a semnalat nepăsarea actualei conduceri a SCJUT. „Unii medici continuă o campanie împotriva mea. Îi rog pe cititori să vadă cum arată grija managerului față de bolnavi. Înainte de Crăciun am avut 50 de pacienți la 27 de paturi. Astăzi, 19 ianuarie 2018, când vorbesc cu dumneavoastră, am 37 de pacienți la 27 de paturi”, a declarat chirurgul, pentru tolo.ro.

În aprilie 2015, ofițeri de la DGA și jandarmi au descins la Spitalul Județean, la locuința chirurgului Mihai Ionac și la o asociație patronată de acesta.Perchezițiile fac parte dintr-un dosar de corupție care ar viza condiționarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG. Curtea de Conturi a făcut un control la Spitalul Județean, în urma căruia s-ar fi constatat mai multe decontări fictive pentru intervenții chirurgicale decontate ilegal pe programe naționale, dar și rețete ridicate printr-o farmacie deținută de mătușa soției dr. Ionac. Potrivit raportorilor Curții de Conturi, care au analizat perioada 2008-2014, la Clinica de Chirurgie Vasculară a SCJUT s-ar fi efectuat inclusiv operaţii estetice, unele decontate pe programe naționale de sănătate, fiind efectuate inclusiv operații de mărire a sânilor. Clinica a fost, de altfel, amendată de CJAS cu aproape 370.000 de lei, 1% din valoarea decontărilor nelegitime solicitate. Peste dosar s-a așternut însă tăcerea.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago