Una dintre investițiile anunțate încă de anul trecut de CJ Timiș se face în 2018. Este vorba despre refacerea fațadei Palatului Administrativ, care va intra în șantier în câteva zile. Ea va fi gata peste doi ani.
În bugetul pe 2017 a fost prevăzută pentru „recondiționarea fațadei și amenajări exterioare la Palatul Administrativ” suma de 6 milioane de lei. Lucrarea nu s-a făcut anul trecut, dar va începe peste câteva zile. E posibil ca ordinul de începere a lucrărilor să fie dat până la finele acestei săptămâni. „Am semnat contractul cu firma Constructim. În aceste zile va fi predat amplasamentul, urmând să dăm și ordinul de începere al lucrărilor. Termenul de execuție este de doi ani. Va fi reabilitată fațada Palatului Administrativ, vor fi înlocuite tâmplăria și geamurile și vom avea iluminat arhitectural. Fațada va avea o culoare mai deschisă, va fi o fațadă primitoare”, spune Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. Suma care fi plătită de la bugetul CJ pentru această lucrare este aproape 9.3 milioane de lei, cu tot cu TVA. Adică aproape 2 milioane de euro. Constructim nu este la prima lucrare de anvergură prestată pentru CJ Timiș: este aceeași firmă care, din 2006, se ocupă de șantierul de la Castelul Huniade.
Clădirea a fost reşedinţa rezidentului regal răspunzător de administrarea ţinutului Timiş (judeţele Timiş-Torontal, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara), creat în anul 1938, apoi sediul Prefecturii Timiş-Torontal. În anii ’30, când a început construcția ei, ar fi trebuit să funcționeze ca şcoală de menaj, dar, din cauza crizei economice, nu a putut fi terminată, a fost ridicată în roşu, acoperită şi a stat nefinisată până în anul 1938. Pentru ca imobilul să devină palat administrativ, au fost necesare mai multe modificări. Reproiectarea a purtat semnătura a doi arhitecți celebri ai vremii: Victor Vlad și Corneliu Liuba. Lucrările de reamenajare s-au încheiat la începutul anilor ‘40. „Clădirea Palatului Administrativ este o construcţie monumentală în stil modern. În exterior dominante sunt elementele clasice, într-o realizare cu materiale moderne. Clădirea impune prin proporţii, volum şi elemente decorative. Coloanele clasice cu capitel corintic decorează faţada, la care fusul este finisat în terasit, restul fiind lucrat în piatră artificială”, sună descrierea imobilului.
Accident mortal, marți în Timișoara. O femeie de 38 de ani a condus un autoturism…
Actualul lider USR Timiș, cel care l-a învins pe Nicolae Robu la alegerile pentru funcția…
Exilat în ultimii zece ani la Oradea, pe motiv că-i stătea ca un ghimpe în…
Una dintre cele mai vechi societăți românești din domeniul tipăriturilor, societatea Grafoprint din Timișoara, a…
În dimineața de 5 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu…
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că a acceptat poziţia de consilier personal al…