Primăria ar putea primi în sfârșit donația de 2 hectare de teren în zona Solventul, pentru a putea începe construirea mult promisului pasaj. Mai trebuie făcute niște demersuri la Ministerul de Finanțe, dar primarul Nicolae Robu spune că ar fi o chestiune de zile. Lucrările însă nu vor începe probabil decât în 2019.
Pasajul Solventul este în discuție de mai multă vreme, însă, pentru a putea fi realizat, este nevoie ca primăria să dețină tot terenul necesar. Proprietarul parcelelor din zonă e dispus să facă o donație, dar, anunța primarul Nicolae Robu, în toamna lui 2017, ar fi nevoie de un aviz de la Ministerul Finanțelor. Conform unor declarații anterioare ale lui Robu, donația către primărie ar fi de aproape două hectare. „O parte din teren nu e al Primăriei Timișoara, ci al proprietarului privat al ceea ce numim domeniul Solventul. Ne-am înțeles cu proprietarul, dar pentru ca acesta să ne poată permite să intrăm pe terenul său, ar trebui ca el să fie liber de sarcini. Sunt niște clădiri care sunt sub ipoteca statului român, dar, de facto, ele nu sunt, Dumnezeu știe de câți ani (…) Ministerul Finanțelor trebuie să rezolve problema. ANAF Timiș a transmis documentele la București, iar Ministerul Finanțelor ar trebui să ia la cunoștință că are o obligație pe niște clădiri care nu există”, explica primarul Timișoarei. Acum, Robu anunță că situația s-ar fi rezolvat de principiu.
Pasajul va fi unul mare, acolo avem nouă linii de cale ferată, va fi și cel mai larg (…) Vom avea trei benzi pe sens, iar benzile din mijloc vor avea și linii de tramvai. Vom amenaja la gară un sens giratoriu, care va avea o ieșire înspre gară. Inclusiv linia de tramvai va fi dusă acolo, pentru a se racorda cu cea existentă, iar o altă ieșire va duce la viitorul nou pod peste Bega din zona Solventul. Va fi încă o ieșire, care va deveni utilă când se va face un nou drum înspre partea de vest.
Primarul Nicolae Robu, despre viitorul pasaj Solventul
„Am fost informat că proprietarii domeniului Solventul i-au achitat toate datoriile față de statul român, deci nu mai există niciun motiv de păstrare a sechestrului pe acele clădiri care, în realitate, nici nu există. Prin urmare, vor putea să-și onoreze promisiunea făcută față de noi de realizare a condiții optime a pasajului Solventul, cu sensul giratoriu conex, cu podul peste Bega conex. Eu consider că e o chestiune de zile”, a declarat, marți, edilul. Totuși, e puțin probabil ca lucrările să înceapă în acest an. „Se finalizează studiul de fezabilitate, care este aproape gata, se aprobă în CL, apoi se da undă verde pentru proiectul tehnic. Probabil că nu vom reuși să începem pe teren în 2018. Unele lucrări s-ar putea face până la sfârșitul anului, dar nu contăm pe asta. Realist vorbind, în 2019 vom putea lucra, cu termen de finalizare 2020”, a mai spus Robu. Primăria nu va mai aștepta însă după finanțare europeană. „Mergem pe bani de la bugetul local, pentru că este un proiect vital pentru orașul nostru și nu mai întârziem. Dacă ne vin cumva bani europeni, putem comuta, nu e nicio problemă”, a mai spus liberalul. (sursa foto: www.youtube.com/zyraxes1)
RETIM Ecologic Service S.A. și ADID Timiș informează locuitorii din Zona 0 Ghizela, județul Timiș,…
Credincioşii ortodocși și greco-catolicii îl sărbătoresc în cea de-a treia zi de Crăciun pe Sfântul…
Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…