Categories: Primăria Timişoara

Robu: Am o parere proasta despre transportul in comun

Călătorii care au folosit aplicația dedicată evaluării transportului în comun din Timișoara au dat nota: 5,97! Primarul Nicolae Robu spune că nu e mulțumit, dar că speră ca până la finele lui 2018 să se ajungă la nota 8. Urmează, printre altele, „îmbunătățiri manageriale”.

La Timișoara au fost înmatriculate, la începutul săptămânii, încă 7 minibuze Mercedes și au fost plătite o parte din restanțele salariale către angajații STPT / fosta RATT. Este vorba despre o sumă de 400.000 lei, din cele 2 milioane restante. Primarul Nicolae Robu spune din nou că se va ocupa personal de situația transportului în comun. „Trebuie să avem un alt standard de calitate în transportul public în 2018 și mă voi ocupa personal să obținem acel salt calitativ (…) Vor fi îmbunătățiri manageriale, vor avea loc intervenții și în acest sens. Se intră pe noua formula cu societate comercială, se actualizează consiliul de administrație, se vor face ajustări organigramice, vor fi oameni noi (…) În momemtul în care face o schimbare, trebuie să fie făcută în așa fel încât să există o formulă de schimb. Nimeni nu de neînlocuit. Evident că există oameni mai competenți decât actualul director, dar ei trebuie să-și dorească acest lucru”, a declarat, marți, edilul.

Altfel, urmează să fie făcut un studiu de oportunitate pentru tramvaie noi și ulterior să fie pregătită documentația pentru accesarea de fonduri europene. „Este vorba despre tramvaie multiarticulate lungi, cu podea joasă. Acestea costă până la 2,5 milioane euro, dar și capacitatea este mai mare, până la 200 de călători. Nu vă putem spune câte vom cumpăra, depinde de cum vor decurge lucrurile. Vom cumpăra atâtea câte va fi nevoie”, a explicat Robu. E puțin probabil ca la Timișoara să fie cumpărate însă tramvaie noi, dacă nu vor fi accesate fonduri europene. „Dacă bugetul ar fi mai mare, am cumpăra și noi, dar avem extrem de multe lucruri de făcut pentru oraș, astfel încât va fi greu să selectăm”, a mai spus Robu. Pe de altă parte, primarul recunoaște că minibuzele nu sunt folosite așa cum trebuie. „Ele nu au fost folosite rațional până acum, s-au făcut unele experimente, au fost puse ca suplimentar pe anumite linii la ore de vârf. De asemenea, întrucât linia 5 tramvaie nu mai este utilizabilă și nu merita s-o reparăm cu cârpaceală, am realizat transportul care era făcut cu tramvaiul cu minibuze. Nu știi până nu experimentezi dacă ce rezultă din studii se confirmă și în realitate (…) Se impun schimbări radicale în transportul în comun și este firesc, pentru că sunt schimbări în oraș. Am o părere proastă despre transportul în comun”, a concluzionat edilul. De altfel, Robu a cerut RATT să comande un studiu care să reflecte situația actuală a transportului în comun. Acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

22 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago