Sanda Grebla evalueaza viitorii angajati care se vor ocupa in PMT de Capitala Culturala

Primăria Timișoara angajează trei consilieri în viitoarea unitate de implementare a proiectelor legate de Capitala Culturală Europeană. Concursul pentru structura care va fi în subordinea directă a primarului Nicolae Robu are loc în scurt timp, iar candidații vor fi evaluați de Sanda Greblă și Rodica Aurelian. Edilul a atacat de curând activitatea echipei conduse de Simona Neumann.

Timișoara a câștigat, în toamna lui 2016, titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. De acest proiect se ocupă Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, cea care a pregătit și dosarul de candidatură, condusă de Simona Neumann. Zilele trecute, primarul Nicolae Robu a atacat echipa ATCCE. „Tot mai mulți cetățeni vin și spun că nu știu nimic despre ce se întâmplă cu acest proiect de la momentul câștigării competiției (…) Am stat deoparte până acum, dar de acum nu voi mai fi discret (…) Vreau să văd o planificare a activității, a evenimentelor culturale pe care le avem, pentru că, iarăși o spun pe șleau, eu nu am fost în oraș când a fost primul eveniment cultural, circul. Acei mulți care au participat la circ mi-au spus că nu a fost un eveniment care să fie de ținuta potrivită (…) Vreau să văd și eu și să mă consult cu lumea culturală a Timișoarei și chiar cu simplii cetățeni și în privința agendei de evenimente culturale”, declara edilul.

Juriul este foarte mulțumit de activitatea și progresele înregistrate de TM2021 (cu excepția problemelor financiare) încă de la nominalizare. Apreciază spiritul de echipă care reprezintă un atu important și consideră criteriile utilizate pentru selectarea proiectelor ca fiind o practică foarte bună. Juriul recunoaște, de asemenea, activitatea dedicată creării unor baze solide pentru CEaC 2021, investind în dezvoltarea capacităților sectorului cultural și a parteneriatelor locale (…) Cu toate acestea, juriul dorește să atragă din nou atenția tuturor autorităților publice relevante asupra necesității ca acestea să depună toate eforturile pentru a asigura fluxuri financiare constante.
Raportul experților Comisiei Europene

De proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii se ocupă, din partea PMT, viceprimarul Dan Diaconu. În acest moment, nu există altă structură care să gestioneze acest lucru, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe. În organigrama PMT este prevăzută o astfel de structură, dar ea nu are încă angajați. „Există și o structură care se ocupă de partea de investiții. Există Unitatea de Implementare a Proiectelor angajate pe proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Este o structură care va ține direct de primar și pentru care am scos posturi la concurs. În acest moment, de proiecte și de monitorizare se ocupă colaboratorii mei. Unele proiecte au fost duse în diverse stadii de Direcția de Dezvoltare. Cele care vor fi de acum încolo vor intra la noua structură. Deocamdată nu avem proiecte pe rol. Va avea și un șef această unitate, dintre cei care lucrează deja în primărie”, precizat, pentru deBanat.ro, Robu.

Concursul de angajare pentru posturile de la respectiva structură se desfășoară chiar în această perioadă. El a fost anulat în decembrie 2017, la cererea ANFP, a fost reluat și vizează, în total, câteva zeci de posturi în diverse servicii ale primărie. La Unitatea de implementare Capitală Culturală Europeană sunt disponibile 2 posturi de consilieri, clasa I, grad profesional debutant, și 1 consilier, clasa I, grad asistent. Cei interesați trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, specialitatea științe inginerești – construcții / arhitectură. Îi vor evalua pe cei care își doresc să lucreze în primărie pe acest proiect două persoane în care Nicolae Robu are foarte mare încredere: Rodica Aurelian, șeful Serviciului Resurse Umane, și Sanda Greblă, consilier. Criteriile de evaluare, așa cum sunt ele publicate pe site-ul PMT, sunt: „rezultate obținute; asumarea responsabilităţii; adaptare la complexitatea muncii, iniţiativă și creativitate; capacitatea relaţională”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago