Categories: Sport

Trei jucatori de la Informatica merg la Euro 2018

La finele acestei luni va debuta a 11-a ediție a UEFA Futsal EURO, competiţia urmând să fie găzduită de Slovenia. Absentă la ediția de acum doi ani, din Serbia, naționala de futsal a României va bifa a patra prezență la un turneu final.

România va ataca turneul final al Campionatului European de futsal din Slovenia cu mulți dintre cei care au dus greul sub tricolor în ultimii ani. Robert Lupu, la prima mare performanță ca selecționer, mizează în continuare pe vechii săi camarazi, dar și pe unii dintre cei care s-au alăturat în ultima vreme primei reprezentative. Participant ca jucător la toate cele trei turnee finale bifate până acum de România, Robert Lupu se află la prima prezență ca antrenor. Mulți se așteptau ca el să și joace, așa cum a făcut și în preliminarii. „Cred că e mai bine să stau doar pe bancă”, a spus Lupu, căruia i-a fost destul de dificil să definitiveze lotul de 14 jucători pentru EURO 2018, care va debuta la sfârșitul lunii ianuarie la Ljubljana. În ultimul cantonament dinaintea decolării spre Slovenia, Robert Lupu va avea la dispoziție 15 jucători, dar va renunța la unul dintre cei trei portari.

Iată lotul lui Lupu pentru EURO 2018:

Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari
Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Informatica Timișoara), Szőcs László (FK Odorheiu Secuiesc), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Malta).

„Mergem să jucăm pentru România. Dorim să facem abstracție de faptul că vom da piept în grupă cu locurile 3 și 5 în Europa. Încercăm să lăsăm statistica și să jucăm. Chiar dacă mulți nu ne dau vreo șansă să ieșim din grupă, una foarte grea, suntem siguri că vom face punct sau puncte la Ljubljana. Trebuie să gândim pozitiv. Orice echipă poate prinde o zi de excepție sau una foarte slabă”, a mai spus Lupu, pentru frf.ro . România joacă în Grupa C contra Portugaliei, pe 31 ianuarie, şi contra Ucrainei, pe 2 februarie. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturi.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

16 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

17 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

17 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

19 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

19 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

20 de ore ago