Știți bancul de la Radio Erevan, cu rusul căruia Partidul Comunist i-a dat o motocicletă, care nu era o motocicletă, ci o bicicletă, și nu i s-a dat, ci i s-a luat? Cam așa și la PNL Timiș, unde numai președintele filialei susține că supărații sunt ca apostolii: „cei patru erau trei, Luca și Matei”.
Să derulăm puțin filmul. La finele lunii ianuarie, Grupul pentru Reformă și Acțiune Liberală (GRAL), format din primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, anunța că membrii săi nu nu vor mai răspunde la solicitările și convocările BPJ al filialei, cel puțin până când „conducerea PNL Timiș va dovedi că dorește unitatea și performanța partidului. Conflictul dintre primarii PNL și Nicolae Robu datează de de la alegerile locale din 2016, când edilii nu au fost de acord cu Alin Popoviciu deschizător de listă la președinția CJ Timiș. De atunci, relația a mers tot în jos, pentru că Robu n-a reușit să coboare din înaltele sale sfere academice, pentru a învăța, măcar la nivel conversațional, limba primarilor săi. Imediat după anunțul GRAL, el a explicat că, de fapt, este vorba despre „frustrări personale la nivelul a doi-trei oameni”, nominalizându-i pe Dănuț Groza (primarul din Sânnicolau Mare – n.r.) și Petru Roman (primarul din Deta – n.r.), despre care a spus că l-au calomniat așa cum n-au făcut nici măcar cei de la PSD. O săptămână mai târziu, BPJ a decis să-i pună la colț, pe coji de nucă, pe Dănuț Groza și Alin Nica. Motivația președintelui Robu, care a jucat rolul „polițistului bun”, în contraponderea „polițistului rău” Alin Popoviciu, a fost că partidul „nu poate fi tras în jos la nesfârșit de astfel de atitudini”. Roman a scăpat tura asta, pentru că nu face declarații publice.
E mai puțin de o săptămână până când „rebelii” Groza și Nica trebuie să vină să explice de ce n-au fost cuminți. Dacă vor veni sau nu vom vedea la momentul potrivit, însă până atunci hai să vedem cine sunt cei doi-trei „frustrați” care și-au asumat poziția GRAL. A fost întocmită o listă de semnături pe care și-au trecut numele primarii din Livezile, Jimbolia, Gătaia, Banloc, Deta, Făget, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Ghizela, Lenauheim, Buziaș, Tomești, Bucovăț, Brestovăț, Dudeștii Vechi și Dudeștii Noi. Lor li se adaugă doi viceprimari, un consilier județean și alți câțiva membri. N-a semnat pe foaia cu pricina edilul de Sânnicolau Mare, care a avut o problemă personală când a fost întocmită lista. Cum se va termina războiul încă nu se știe, la fel cum nu se știe cine ar putea modera disputa. Ultima încercare cu moderator din exterior a avut loc în decembrie 2017, când Vasile Blaga a participat la o ședință care n-a avut nicio concluzie. „Vreau să mă întâlnesc cu Nicolae Robu și cu toți primarii, să purtăm o discuție, să vedem care sunt nemulțumirile și cum pot fi remediate (…) Nu-mi plac disputele și tensiuni în organizații și o să încerc să găsim soluții să punem oamenii de calitate la un loc”, declara, pe de altă parte, președintele PNL, Ludovic Orban, în noiembrie 2017. Între timp, n-a mișcat un deget. Iar la orizont se întrevede spectrul alegerilor europarlamentare…
Potrivit numărătorii paralele făcute de USR Timiş la nivelul municipiului Timişoara, Elena Lasconi se situează…
Vestea accederii candidatei USR, Elena Lasconi în turul doi al alegerilor pentru desemnarea viitorului președinte…
Potrivit primelor rezultate de tip exit-poll, în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta…
Secțiile de votare din Complexul Studențesc, dar și deja celebra (electoral) localitate Dobrești, acolo unde…
La ora 18.00, cu trei ore înaintea închiderii secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…