Categories: Primăria Timişoara

Robu: E o prioritate absoluta sa asiguram apa calda si caldura pentru Timisoara

Sunt datorii istorice uriașe, dar trecem iarna cu bine. Cel puțin din punct de vedere al căldurii și al apei calde. Asta spune primarul Nicolae Robu, care admite că municipalitatea are încă de achitat destule restanțe. Dar o va scoate la capăt.

Situația societății de termoficare este delicată și, pentru a fi sigur că timișorenii racordați la sistemul centralizat nu vor avea surprize neplăcute, primarul Nicolae Robu a fost la București, la Ministerul Energiei, alături de directorul Colterm. Ei s-au întâlnit cu secretarul de stat Doru Vișan. „Am discutat situația la zi, am avut parte de deschidere din cauza domnului secretar de stat Vișan, care și anterior a fost un om pozitiv. O scoatem la capăt, chiar dacă ne-a fost foarte greu până acum. Vom reuși să plătim obligațiile pe care le avem către furnizori, astfel încât să ieșim cu bine din iarnă. Au fost sume mari, încă avem de plătit sume mari, dar este o prioritate absolută pentru noi să asigurăm căldura pentru cetățenii Timișoarei și apa caldă. Ca să putem face asta am fost nevoiți, în decembrie și în ianuarie, să amânăm anumite plăți. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa, nu avem restanțe mari, dar i-am obișnuit pe toți colaboratorii primăriei să plătim foarte prompt. Ne descurcăm și iată că ieșim la liman. În curând îi dăm drumul din nou în forță cu noi proiecte pentru Timișoara”, a declarat primarul Timișoarei.

Edilul susține că, în acest moment, Colterm este pe plus, dar are o piatră de moară de gât. Este vorba despre datoriile istorice din cauza cărora societatea nu poate lua nici măcar un credit. „Datoriile curente le plătim, noi avem probleme cu datoriile istorice. Cele istorice sunt de 110-120 de milioane de lei. Ne-ar bucura dacă s-ar acorda sprijin și de la bugetul centralizat al statului și pentru noi, cum se acordă și altor orașe. Am cerut 34 de milioane de lei, compensări pentru pierderile induse. Colterm funcționează pe plus, numai că sunt aceste datorii istorice foarte mari, pe care nu avem cum să le plătim. Dacă băncile ne-ar acorda credit, am lua un credit pe termen lung și s-ar putea face față, dar așa nu avem cum să plătim”, a explicat Robu. Pentru că tot a venit vorba despre datorii, municipalitatea are restanțe și către unele dintre firmele care au făcut lucrări mari anul trecut. Printre acestea, Porr Construct,care s-a ocupat de șantierul de la Pasajul Jiul, dar și Sylc Con Trans, care lucrează la Popa Șapcă. Cele două societăți, spune primarul, ar urma să-și primească banii până în aprilie.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago