Categories: Ziaristu' de terasă

Ce-a rezolvat Tudorel cu propunerea de revocare? Un Revelion al borfasilor si-o radicalizare a electoratului

„Tudorele, fă ceva!”, i-a ordonat grotescul personaj Codrin Ștefănescu „fostului” ministru al Justiției, Tudorel Toader. (Spun fost, fiindcă de joi seara, Tudorel nu mai este un ministru al justiției, ci al borfașilor.) Iar Tudorel, la ordinul caraghiosului ex-PRM-ist, s-a scremut, s-a scremut și… iar s-a scremut, până când, în final, a dat drumul la o o mărgică de plastic pe care scria revocarea din funcție a șefei DNA. Aproape o oră și jumătate a ținut scremutul ministrului devenit al borfașilor, timp în care toată lumea a putut observa un personaj jalnic, decrepit și total sinistru.

Anunțul făcut de Tudorel a stârnit un mare val de bucurie nu doar în sediile PSD, ALDE, studiourile Antena3 și RTV, dar și prin pușcării, case de mafioți, cluburi de manele. A fost un adevărat Revelion al infractorilor! Dar toată lumea se trezește din beție la un moment dat și trebuie să privească realitatea în față.

Ce rezolvă Tudorel cu această propunere, în afară de-a se fi pus preș în fața infractorilor, uitând total de faptul că, cică, ar fi și dascăl? În primul rând, radicalizează din nou acel segment destul de consistent al populației din România care își dorește stat de drept și Justiție. Deja joi seara, în pofida vremii câinoase și a meciului Lazio- Steaua, câteva mii de români au ieșit în stradă în marile orașe. În perioada următoare s-ar putea ca „valul” să-l ajungă pe cel din februarie 2017, cel cu Ordonanța 13.

În al doilea rând, îl readuce în arenă în poziția de jucător pe președintele Klaus Iohannis. Care a trimis deja câteva semnale clare că n-o va revoca pe Kovesi. Total constituțional. După ce și-a dezamăgit cumplit propriul electorat la numirea Vasilicăi Dăncilă, este exclus ca Iohannis să-l mai deziluzioneze și a doua oară. Adică, în mod cert va respinge cererea lui Todorel. Acum, fără riscul unei suspendări din funcție. Fiindcă pentru ca PSD-ALDE să demareze acest proces au nevoie de un motiv că președintele ar fi încălcat Constituția. În cazul în care n-ar fi nominalizat-o pe Dăncilă, se putea găsi ceva prin stufoasele și ambiguele noastre legi. Acum, nu există. Ca atare, într-un final, gestul de joi seara al PSD (Tudorel a fost doar unealta) se va întoarce împotriva sa.

O dată prin radicalizarea electoratului spălat, pro-european, iar în al doilea rând prin implicarea mai puternică a președintelui. Nu mai vorbesc de faptul că în cancelariile străine subiectul deja a intrat în dezbatere și total nefavorabil Guvernului PSD-ALDE. Astfel că noaptea de 22 spre 23 februarie va rămâne doar ca un simplu Revelion al borfașilor, oriunde s-au aflat aceștia: sedii de partid, sedii de televiziune, pușcării, conclavuri de interlopi etc.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

7 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago