Categories: Cultura

Lucian Varsandan, bun de premii culturale, nu si de director de teatru

Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural pentru 2017 în categoria Teatru. Motivarea juriului: „pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a Teatrului German de Stat Timișoara”.

Considerat nepotrivit de Primăria Timișoara pentru a ocupa funcția de director al Teatrului German de Stat, Lucian Vărșăndan a fost nominalizat la unele dintre cele mai importante premii culturale din România. Este vorba despre Premiile Radio România Cultural pentru 2017. Vărșăndan este nominalizat la categoria Teatru, unde sunt incluși oameni care au schimbat lumea teatrală din România în ultimii zece ani, performanțele lor atrăgând atenția mai mult în 2017. Timișoreanul a fost nominalizat „pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a Teatrului German de Stat Timișoara”. În aceeași categorie au fost nominalizați Miki Braniște, directorul Festivalului Temps d’Images de la Cluj, și Bogdan Sărătean, coordonatorul festivalului „25 de ore de teatru non-stop” de la Sibiu.

Lucian Vărșăndan are 42 de ani și între 2007 și 2017 a fost directorul TGST. În 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Culturii. Notat cu 9,88 la ultima evaluare și dându-i se posibilitatea să prezinte un nou plan de management, Lucian Vărșăndan a aflat că nu mai poate fi director la TGST. Asta, după ce Primăria Timişoara nu a organizat etapa următoare prevăzută de lege, și anume analiza, de către o comisie de specialitate, a noului proiect. „I-am explicat lui Lucian Vărșăndan, care m-a dezamăgit profund acum. L-am lăudat în nenumărate rânduri, a făcut management foarte bun la Teatrul German. M-am bucurat, la un moment, că poate obține un nou mandat, intrând pe o procedură specială, bazată pe faptul că a făcut un management performant și are un plan managerial apreciat (…) Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane, scoate din lege cerința ca directorul unei astfel de instituții să aibă studii de licență în domeniile 1, 2, 3. Dânsul nu le are (…) Cine își poate permite să nu respecte legea? Eu nu-mi permit așa ceva, pentru nimeni și nimic în lume, am spus de 1.000 de ori (…) Legea este mai presus de orice”, explica primarul Nicolae Robu. În interpretarea specialiștilor în Resurse Umane ai PMT, Lucian Vărșăndan nu se încadrează în prevederile OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor de cultură, neîndeplinind condițiile legate de studii.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago