Banatul pe tava. In premiera, CJ Timis si Primaria Timisoara fac impreuna promovare turistica

Timișoara va avea stand propriu la Târgul de Turism care va avea loc la finele săptămânii la București. Autorităților pare să le fi venit mintea la cap și au trecut peste frecușurile politice. În premieră, se ocupă de promovarea zonei Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, cu sprijinul CJ Timiș, Primăria Timișoara, Primăria Buziaș, Primăria Margina și Asociația Timișoara 2021.

Ce ducem acolo? Un proiect denumit „Banatul pe tavă”, care vrea să arate că Banatul este locul în care toleranța și acceptarea, înțelegerea și ospitalitatea sunt la ele acasă. „Le prezentăm turiștilor ofertele pe care le pot găsi în această zonă, de la cele culturale până la cele gastronomice. Prezentăm în egală măsură oferta culturală a Asociației Timișoara 2021 și a altor instituții din oraș, dar și ofertele turistice, între care călătoriile în rural și experiențele culinare alături de evenimentele de peste an au un cuvânt important de spus”, explică Delia Barbu, directorul APDPT. Vizitatorii standului Timișului vor putea afla care sunt evenimentele etniilor care trăiesc aici, dar și locurile unde pot testa delicioasele bucate ale zonei. Nu sunt lăsate pe dinafară evenimente precum concertul din Peștera Românești, Festivalul papricașului de la Buziaș sau oferta de cicloturism în Timiș. Sunt promovate, de asemenea, produse turistice precum „Mic dejun la Margina”, dar și tururi de oraș sau ture prin Banat, oferite de ghizi de turism locali și de agenții de incoming din Timișoara.

Dincolo de pliante și flyere, timișenii merg la București și cu lucrurile concrete și… delicioase. La stand se va afla meșterul Liviu Iancu Popa din Birda, care va face pe viu demonstrații de împletire a unor coșuri de nuiele, astfel că vizitatorii își vor putea teste îndemânarea. În prima zi a târgului, pe 22 februarie, oaspeții vor putea vedea cum este turta neagră cu magiun, ce înseamnă o pâine de casă făcută la Margina și vor afla ce sunt haioșele. Fondul sonor este asigurat de Ansamblul „Izvorașul” din Buziaș, stațiune care, în 2019, aniverseaza 200 de ani de la înființare și se pregătește să atragă cât mai mulți vizitatori. „În cele patru zile ale târgului vor fi la stand ghizi și agenții de turism de incoming, organizații neguvernamentale cu activitate în turism din vestul țării, care vor oferi celor interesați oferte de călătorie în zonă. Vineri, pe 23 februarie, vom face prezentări ale Timișului și Timișoarei, ale zonei Margina și ale programului Timișoara 2021”, mai spune Delia Barbu. Târgul de Turism are loc în perioada 22-25 februarie, la Romexpo, unde standul Timișului va putea fi găsit în Hala B2.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

37 de minute ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

5 ore ago