Categories: Primăria Timişoara

Prima parcare etajata de cartier se face in Girocului, pe stanga

Vom avea, în acest an, prima parcare pe mai multe niveluri într-un cartier. Va fi pe partea stângă a Căii Martirilor, cum mergi spre Giroc, pentru că acolo a fost identificat deja un teren potrivit. Construcția, spune primarul Nicolae Robu, va fi făcute de SDM și va fi ceva cum nu s-a mai văzut în România.

Primarul Nicolae Robu a declarat, de curând, că vor fi amenajate parcări între blocuri, pe Calea Martirilor, astfel încât să fie interzisă staționarea și oprirea pe șoseaua principală, care va fi putea fi folosită de șoferi pe toate cele patru benzi. A urmat o vizită pe teren, cu rezultate surprinzătoare pentru edil. „Am fost în Calea Martirilor. Am mai fost și altădată, dar nu la scară așa de largă ca acum. Am umblat mult printre blocuri, am fost cu directorul Direcției Edilitare, Culiță Chiș, și cu șoferul meu Vasile Paraschiv. Am fost uimiți cât de haotic s-au putut face aceste lucruri. E jale mare, noroaie cât încape, oamenii n-au unde să-și țină mașinile. Am identificat locații care se pretează la realizarea de parcări pe două niveluri. Unul din scopurile vizitei a fost și acesta, am vrut să văd pe teren, nu pe hărți (…) Vom face locuri de parcare peste tot pe unde putem, în vecinătatea imediată a Căii Martirilor”, a declarat, vineri, edilul.

Prima parcare supraetajată din cartiere va fi ridicată pe partea stângă, pe sensul de mers spre Giroc. „Dăm drumul cu viteză maximă la proiectul de amenajare a unei mari parcări pe două niveluri. Cum se intră pe Martirilor de pe Liviu Rebreanu, la distanță nu prea mare, pe stânga, în spatele blocurilor de pe stânga. Pe stânga de la Ștefan Stâncă (n.r. actuala Doctor Ioan Mureșan) este un spațiu foarte mare între blocuri, acolo e cel mai potrivit să facem o parcare pe două niveluri, vom face ceva model cum nu e în România. Vom vedea ce vor propune specialiștii, ca un nivel să fie în subteran și unul la sol, sau sol și un etaj, poate va fi demisol (…) Dacă se pretează și vom avea un planșeu al parcării, deasupra vom face spațiu verde, vom planta și copaci, iarbă, vrem să facem ceva frumos și funcțional”, a mai spus Robu. Urmează să fie identificate și alte terenuri în zonă, cel mai probabil tot pe partea stângă. Asta, pentru că pe dreapta e haos. „Sunt mai potrivite locurile de parcare pe stânga pe Martirilor, vor fi nevoiți și cetățenii care stau pe dreapta să le folosească. Pe partea dreaptă cum se merge spre Giroc e cam haotic totul între blocuri. Complet aiurea s-a construit cartierul, nu sunt locuri largi unde să faci amenajări așa cum am făcut pe str. Pepinierei”, mai explică Nicolae Robu. De proiect se va ocupa, în principiu, SDM, care trebuie să propună variante de lucru.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

34 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

54 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago