Categories: Primăria Timişoara

Primaria Timisoara ar putea deveni… careu! Robu propune construirea unui nou corp de cladire

Nu se mută, dar se… extinde! Aceasta este propunerea de rezolvare a problemei spațiului din PMT. Primarul Nicolae Robu propune construirea unui nou corp de clădire pe CD Loga 1! Consilierii PSD ceruseră studiu de fezabilitate pentru un centru administrativ modern, in altă parte a orașului.

Consilierii locali ai PSD au vrut să fie alocați bani în bugetul pe 2018 pentru o nouă clădire în care să funcționeze Primăria Timișoara. Era vorba despre un studiu de fezabilitate pentru un complex administrativ modern, în care să fie mutată primăria și a alte servicii publice locale. „Aglomerația din oraș a crescut și datorită numărului natural de autoturisme. Trebuie să ne adaptăm și să recunoaștem asta. Unul din factorii care aglomerează centrul orașului este existența serviciilor primăriei în centrul centrului (…) Propunem elaborarea unui studiu de prefezabilitate și fezabilitate pentru construirea unui centru administrativ multifuncțional în zona Vidrighin, unde primăria lăsa RATT să construiască șase blocuri turn (…) Haideți să facem acolo o clădire de birouri cu multe etaje, în care să ai la un loc personalul primăriei, în care să ai servicii de calitate, în care să fie personalul de la administrația fiscală (…) Haideți ca această frumoasă clădire a primăriei de pe CD Loga să fie reabilitată și să aibă scop de reprezentare. Atunci când sunt delegații oficiale, ședințele de plen să se desfășoare în această clădire”, declara, înaintea plenului, liderul grupului PSD din CL Timișoara, Dan Idolu. Propunerea n-a mai ajuns la vot, în cele din urmă. „Înțelegem că nu se poate, dar acest lucru trebuie să rămână un deziderat. Așa cum este acum, cu aglomerația urbană actuală, nu se poate, trebuie să găsim soluții”, a spus Idolu în plen.

Primarul Nicolae Robu a intervenit avansând o soluție total neașteptată. Liberalul vorbește, la rândul lui, despre o nouă construcție, însă tot în centru. Ba chiar tot în curtea vechii primării! „Observația făcută este corectă. Sala aceasta este frumoasă, dar noi nu avem un hol, nu avem un foaier unde să putea avem și extensii ale evenimentelor care se desfășoară în sală. Nu se pune problema să facem acum o astfel de investiție pentru un nou sediu al primăriei, avem alte priorități. O idee pe care o să insist mai mult, am lansat-o deja către urbaniștii noștri mai demult, dar nu am primit feedback, este să mai facem o ramură a acestei clădiri. Putem s-o închidem înspre Mihai Eminescu, să fie un careu de clădiri. Acolo se poate face și parcare subterană și se poate merge cu regim de înălțime suficient de mult. În acest careu ar putea să funcționeze primăria cu toți angajații ei. La ora actuală nu numai că suntem înghesuiți aici, dar mai avem și o parte din aparat prin alte zone ale orașului, ceea ce nu e bine. Deci, merită analizată această idee, de a construi încă o ramură, pe latura a patra, și atunci ar rezulta un careu aici și o curte interioară”, a declarat, în plen, edilul. Singurii bani alocați în 2018 pentru lucrări la clădirea de pe CD Loga sunt pentru reamenajarea Camerei 30. Suma este de 797.000 de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

16 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

31 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

56 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago