Categories: Primăria Timişoara

Timisorenii nu trebuie sa fie derutati cand asteapta autobuzul. Robu: Am cerut sa se afiseze doar unde sunt timpii corecti

Timpii de așteptare în stațiile de transport în comun continuă să fie afișați, dar nu pentru mult timp. Primarul Nicolae Robu insistă pe ideea că timișorenii nu trebuie să fie induși în eroare din cauza ambuteiajelor.

În urmă cu câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu declara că va cere RATT să renunțe la afișarea, pe panourile de informare, a timpilor de așteptare pentru mijloacele de transport în comun. „Din păcate, eu am și cerut să nu se mai afișeze, că e mai deranjant să ți se afișeze ca acum. Că vine autobuzul peste 4 minute, peste 3 minute, peste 2 minute, peste unul, peste 7, peste 15. E mai enervant, mai bine nu se afișează nimic”, spunea edilul. Nu s-a schimbat însă nimic până acum, iar Robu și-a nuanțat declarațiile. „Eu am spus că pe anumite linii, nicidecum la tramvaie, pe anumite linii, mai ales la autobuze, dar și la troleibuze, unde sunt frecvente ambuteiajele, timpii indicați nu au nicio valoare, doar îi derutează pe cetățeni. Tocmai pentru că nu au valoare, nu îi ajută la nimic și îi dezinformează, trebuie să nu îi mai afișăm. Asta ar fi cinstit. (…) Este inadmisibil să se afișeze timpi care nu au niciun suport în realitate”, a explicat primarul Timișoarei.

Nu e încă foarte clar cum se va face selecția timpilor, dar, spune Robu, au prioritate liniile de tramvai și cele unde sunt benzi dedicate. „Când vom avea benzi auto dedicate și va fi previzibil în cât timp ajunge un mijloc de transport în comun dintr-un loc în altul, atunci desigur că trebuie să afișăm. Până atunci trebuie să afișăm la tramvaie, unde există previzibilitate și pe acele linii, cum este linia 15, unde erorile sunt mici. Este mult mai util pentru cetățeni să le spunem unde este mijlocul de transport așteptat. Câte stații mai sunt din locul unde este și până unde mijlocul este așteptat. Și atunci omul apreciază cam cât ar mai trebui. Ținta este să facem cât mai multe trasee cu porțiuni cât mai extinse. Am cerut să se afișeze acolo unde timpii chiar sunt corecți. (…) La tramvaie ar trebui să fie predictibilitate bună, la tramvaie nu trebuie să se renunțe la afișarea timpilor. În rest, noi avem afișat totul la sistemul informatic și vom face o analiză și vom vedea”, a mai declarat primarul Timișoarei. Cât va dura până când lucrurile se vor schimba? Nu se știe, pentru că „astea sunt lucruri care nu se pot face intempestiv”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 minute ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

3 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

18 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

19 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

21 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

22 de ore ago