2.000 de lei, prima amenda pentru Gringo care a mutilat o casa la Timisoara. Terenul de sub ea ajunge in CL / FOTO

Când te cheamă Gringo, e posibil să înțelegi că modificarea acoperișului unei case înseamnă raderea lui și, de ce nu, a întregului imobil. Aproape că s-a întâmplat la doi pași de centrul Timișoarei, unde o casă a fost efectiv înjumătățită. Interesant este că terenul de sub ea este obiectul unui proiect de HCL de la viitorul plen.

De azi pe mâine, casa de la numărul 10 de pe strada Virgil Madgearu s-a înjumătățit efectiv, sub ochii stupefiați ai celor care locuiesc în zonă. Singurul lucru care anunță că acolo se întâmplă ceva este o foaie scrisă stângaci, cu o carioca: „Șantier în lucru. Modificări interioare și exterioare, modificare fațadă și acoperiș”. Proiectul este executat de „BIA Popa Viorel”, beneficiarul lucrării fiind Gringo Bivolaru. Cei de la Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei au sesizat anomalia și au făcut o adresă către Primăria Timișoara. „În urma verificărilor efectuate în baza de date informatizată a Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană rezultă că pentru adresa indicată de dumneavoastră, strada Victor Madgearu 10, a fost emisă autorizația de construire nr. 1.652/12.12.2014 pentru «Lucrări de tip a) Construcții pentru locuințe – Modificări interioare și exterioare, recompartimentări, modificare fațadă și modificare acoperiș». După ce autorizația de construire amintită a fost prelungită cu 12 luni, a fost anunțată începerea lucrărilor în data de 6 decembrie 2016, valabilitatea autorizației fiind astfel extinsă cu durata de execuție a lucrărilor până în data de 6 decembrie 2019”, a venit răspunsul.

Mai simplu, Gringo Bivolaru și Lenuța Cîrpaci voiau să transforme imobilul de pe Madgearu într-o casă pe gustul lor. Că n-au făcut nimic până în martie 2018, nici din 2014, nici din 2016, când autorizația le-a fost prelungită, pare să fie doar un amănunt. „Nu contează etnia, înțelegeți ce vreau să spun, dar a primit autorizație pentru ceva și ce se întâmplă acolo este cu totul altceva. Am trimis o echipă formată din reprezentanți ai Direcției de Urbanism și reprezentanți ai Poliției Locale, să se lămurească. După pozele pe care le-am primit și după primele opinii exprimate de cei de la Urbanism, bazate pe poze, concluzia a fost că nu se respectă autorizația care a fost emisă”, spunea, vineri după-amiază, primarul Nicolae Robu. Între timp, există și prima concluzie a verificării la fața locului. „Au primit amendă 2.000 lei pentru că nu aveau panou de descriere a lucrării și alte scăpări. Luni se vor prezenta la Direcția Urbanism, pentru clarificare și a se vedea dacă s-a respectat sau nu autorizația”, a precizat, pentru deBanat.ro, edilul.

Spuneam mai sus că graba lui Gringo de a se apuca de treabă pe Madgearu 10 pare să fie doar un amănunt. Marți, 3 aprilie, va avea loc un nou plen al CL Timișoara. Pe ordinea de zi a acestuia, la punctul 19, apare un proiect de hotărâre „privind trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara în domeniul privat al Municipiului Timișoara a terenului aferent imobilului cu destinația de locuință situat în Timișoara, str. Virgil Madgearu 10”. Este exact același număr la care (încă) se află casa mutilată de Gringo. Ar putea fi o greșeală de tastare a celor din primărie, care au întocmit ordinea de zi, dar putea și să nu fie. Primarul Nicolae Robu a spus că nu cunoaște detalii despre acest proiect, care, evident, nu a fost postat pe site-ul PMT, și că situația va fi clarificată luni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago