Categories: Economic

300 de vinuri unul si unul, de degustat la Timisoara. Incepe VinVest

Bacchus și licorile sale minunate va fi celebrat din nou la Timișoara, ca la fiecare început de primăvară de 15 ani încoace. Salonul Internaţional de Vinuri VinVest aduce în orașul de pe Bega 300 sortimente excelente, din care unele vor fi lansate în premieră națională.

La început de aprilie, VinVest 2018 transformă Timişoara într-o veritabilă capitală a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice, dar și din Republica Moldova şi tările vecine. Astfel, sub încărcătura emoţională puternică a Centenarului Marii Uniri, timp de trei zile, Sărbătoarea Vinului se transformă într-o unire regională. Salonul internațional de vinuri care există grație eforturilor neobosite ale Luciei Pîrvu se desfășoară, în acest an, sub motto-ul „Identitatea vinului românesc” și are loc în perioada 30 martie – 1 aprilie, la CRAFT. Dacă veți trece pragul VinVest veți putea studia o expoziție ad hoc cu 100 de sticle de vin, dar veți putea asista și la diferite demonstrații de măiestrie în materie de gastronomie, pentru că, nu-i așa, un vin bun „merge” de minune cu o delicatesă. „Importanţa VinVest este tot mai mare, de la an la an. Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021, ceea ce ne obligă să ne pregătim şi mai atent pentru fiecare nouă ediţie, pentru tot mai disputata piață internațională. 30 de crame vin să sărbătorească la Timișoara capitala vinului. Sunt crame cu vechime, dar și crame noi, care vor să devină cunoscute. Sunt reprezentate toate regiunile viticole ale României. Intrarea va costa 25 de lei, sumă în care este inclus și un pahar. Pe baza biletului de intrare, un noroc va câștiga o excursie de weekend în doi”, spune Lucia Pîrvu, directorul VinVest.

De vă place într-adevăr vinul, la CRAFT veți găsi 300 de sortimente, din care unele lansate în premieră națională. Vor fi și lansări speciale. De exemplu, Crama Hermeziu a ales Vinvest 2018 pentru a lansa o nouă gamă, iar Crama Cotnari va prezenta o gamă inedită de vinuri de vinotecă. Veți putea descoperi, de asemenea, pe cont propriu, crame care vin în premieră la Timișoara și aduc vinuri de foarte bună calitate. Veți putea testa și vinuri spumante, distilate sau cidru, dar veți putea descoperi și oferte ale turismului viticol, tot mai căutat și… gustat în ultimii ani în România. Deschiderea oficială a salonului este programată vineri, 30 martie, la ora 10, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Vineri și sâmbătă, salonul este deschis între orele 10 și 19, iar duminică, între 10 și 17. Co-organizatori sunt Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timișoara, Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VinVest.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

4 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

5 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

6 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

10 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

11 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

11 ore ago