Categories: Social

Alergati si donati, pentru a ajuta copii din Fratelia si Iosefin sa invete

Se poate! Puteți sprijini copiii din familiii defavorizate din cartiere ale Timișoarei să învețe. De multe ori, prichindeii vor să învețe, să fie în rând cu colegii lor de școală, dar familiile din care provin nu își permit. Aici intrați voi în scenă!

Puteți alerga și puteți dona pentru a ajuta copiii din cartierele Fratelia și Iosefin din Timișoara să învețe. Puteți alerga la Timotion, evenimentul care are loc în luna aprilie la Timișoara, sau puteți dona direct pentru această cauză. Cei care participă la alergare susțin proiectele prin plata taxei de participare. „Învață să reușești!” este proiectul inițiat de United Way România (UWRo) și are ca scop prevenirea abandonului școlar atât prin servicii de suport de tip after school adresate copiilor din familii defavorizate din cartierul Fratelia și Iosefin, cât și prin prijin oferit acestora. Proiectul presupune activități de tip after school în care copiii primesc o masa caldă zilnică și sprijin în pregătirea temelor, activități de suport în vederea explorării intereselor legate de carieră împreună cu voluntari și profesioniști din diferite domenii de activitate.

„Considerăm că abandonul școlar poate fi prevenit atât prin susținerea copiilor în școală prin oferirea de sprijin în efectuarea temelor și sprijin material (hrană, rechizite, îmbrăcăminte)”, transmit cei de la United Way. United Way România introduce prin acest proiect ideea de Clubului de lectură, ca activitate interactivă și dinamică menită să motiveze copiii să învețe să citească cu înțeles. În cadrul proiectului vor fi asigurate resursele necesare pentru ca programul să poată fi implementat în Școala Gimnazială 15 Timișoara. Puteți dona direct pentru a susține acest proiect sau vă puteți înscrie în cursă. Timotion va avea loc pe 22 aprilie, la Timișoara.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

7 minute ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

13 minute ago

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

42 de minute ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

4 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

5 ore ago