BAT (Basketball Arbitral Tribunal) a decis că Asociaţia Baschet Club Timişoara şi Sport Club Municipal Timişoara sunt obligate să plătească o sumă de aproape 100.000 de euro foștilor componenți ai BC Timișoara, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic.
Mandatarul celor trei sportivi, Sabin Gherdan, a prezentat toate documentele. Cazul, chiar dacă pare foarte complicat, este destul de simplu. Conform actelor prezentate, fosta BC Timişoara – echipa care îşi adjudeca Cupa României în 2010 şi 2015 – se află acum în „moarte clinică” aşteptând falimentul, dar clubul a fost „preluat”, existând un contract de asociere, de SCM Timişoara. Așa s-a înființat BC SCM Timişoara, club de drept public. Doar că SCM a preluat activul, nedorind şi pasivul, adică datoriile aferente. Mai mult, tot conform documentelor prezentate de Gherdan, noua entitate s-a înscris şi în prima ligă, înainte ca noul club să se afilieze la federaţie. Cei trei jucători aveau cel puţin două salarii de primit de la vechea echipă, în acea situaţie aflându-se mai mulţi baschetbalişti, dar şi antrenorul Dragan Petricevic. Noul club nu a plătit niciun leu din datoriile avute de BC faţă de foştii jucători.
A urmat judecata de la Geneva, unde își are sediul Tribunalul Arbitral al Baschetului. Deşi BC SCM a încercat să prelungească la nesfârşit procesul, decizia a venit pe 8 martie şi obligă clubul să plătească banii pentru foştii jucători. „Noi am fost întotdeauna deschişi cu reprezentanţii BC SCM Timişoara, chiar dacă pe mine m-au jignit şi m-au calomniat. Din momentul verdictului, am hotărât să mai lăsăm clubului timp de gândire 14 zile, timp în care să ne contacteze şi să rezolvăm amiabil această problemă. În România a mai existat un precedent, la Târgovişte, unde clubul a pierdut procesul cu fostul antrenor, iar acum echipa de acolo, după ce a plătit până la urmă datoria se află în liga secundă”, a spus Sabin Gherdan.
Decizia este irevocabilă în instanţele sportive. Dacă clubul nu se va supune, vor urma sancţiuni, adică amenzi consistente şi interdicţie la transferuri. Dacă nici atunci clubul nu va plăti, Federaţia Română va fi obligată să dea banii, fiind treaba forului naţional cum îi va recupera după aceea. Deocamdată clubul bănăţean se apără. „Facem precizarea că aceste hotărâri arbitrale nu produc efecte pe teritoriul român decât în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de autorizare a executării în acea țară a unei sentințe arbitrale. Din punct de vedere legal, acest aspect este imposibil a se realiza. Faţă de aceste hotărâri arbitrale pe care le considerăm în mod vădit nelegale şi netemeinice, SCM Timişoara îşi rezervă dreptul de a urma căile legale prevăzute de normele în vigoare la momentul de faţă”, se precizează într-un comunicat semnat de Radu Țoancă, președintele SCM, și Ilie Trițoiu, șeful Secției baschet. În acest moment, la echipa de baschet sunt salarii neplătite de aproximativ trei luni.
Lipsită ani buni de posibilități facile de acces pe autostrada A1, Timișoara va avea în…
Doi bărbaţi, unul din Dolj, altul din Mehedinţi, au fost depistați de polițiștii locali după…
După mai multă vreme, rata șomajului a urcat în Timiș peste 1%. În evidențele Agenției…
Compania timișeană Aquatim a câștigat, din nou, locul I în Topul Național al Firmelor, clasament…
Unul dintre tramvaiele care circulă la Timișoara se transformă în spațiu de expoziție mobil, accesibil…
Doliu în Poliţia Română. Joi seara, în jurul orei 22:00, IPJ Timiș a fost sesizat…