Categories: Social

Crima din Ronat: Ministerul Educatiei sustine ca educatoarea care si-a ucis fetita ar fi trebuit testata psiho

Educatoarea acuzată că și-a omorât fiica de patru ani a stârnit discuții între Ministerul Educației și inspectorul școlar general din Timiș. După ce Aura Danielescu a transmis că femeia acuzată de crimă nu a mai fost testată psihologic din 2012, Ministerul Educației susține că toate cadrele didactice sunt testate în fiecare an.

„Personalul didactic din unitățile de învățământ este testat anual din punct de vedere medical și psihologic. Obligativitatea acestor teste este dată de prevederile HG nr. 1169/2011 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor, respectiv prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011. (…) Reprezentanții firmei furnizoare de servicii medicale folosesc în cadrul evaluării de medicină a muncii două tipuri de analize/investigații: analize medicale generale și teste psihologice aplicate de către o persoană specializată. La indicația medicului de medicina muncii,personalul didactic din instituțiile de învățământ poate fi supus și unui examen psihiatric”, transmite Biroul de presă al Ministerului Educației Naționale. Aura Danielescu spune, pe de altă parte, că legea, respectiv hotărârea de guvern, obligă la evaluare psihiatrică, dar la recomandarea medicului de medicina muncii. „Hotărârea de Guvern 1.169 nu te mai obligă la evaluare psihologică, ci doar la evaluare psihiatrică, la recomandarea medicului de medicina muncii. În Legea Educației Naționale se vorbește de o testare psihologică, care spune de obligativitatea includerii în control, dar nu transmite dacă este un control medical periodic și cine face testarea psihologică”, a spus Danielescu.

Oana Răzvana Neț și-a ucis marți fiica în vârstă de 4 ani, iar apoi a înghițit erbicid. Femeia a fost dusă la Psihiatrie, iar joi va afla dacă va fi arestată preventiv. Marți seară, ea a sunat la 112 să anunțe că și-a omorât fetița. Polițiștii au fost nevoiți să forțeze intrarea în casa de pe strada Tibrului, întrucât femeia se încuiase în casă și nu voia să deschidă. Oana Neț are 38 de ani, este educatoare și, de circa o lună, era în concediu fără plată. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

9 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago