Categories: Partide

Hai cu like-ul, regula de partid. Liderii PNL, pusi cu burta pe… Facebook

Consiliul Național al PNL, reunit duminică, introduce criterii de evaluare cel puțin discutabile. Mai exact, liderii de organizații județene, dar nu numai, vor fi obligați să fie extrem de activi pe Facebook și să promoveze zilnic toate mesajele lansate de către liderii naționali. La Timișoara, numărul de like-uri date șefului de filială contează demult în evaluarea de partid.

PNL este pregătit să atace zona on-line. La propunerea președintelui Ludovic Orban, Consiliul Național va aproba o rezoluție privind comunicarea pe Facebook. Un important criteriu în evalurea filialelor va fi numărul de conturi, prieteni etc. Iată programul PNL în privința ofensivei pe on-line, așa cum a fost preluat de site-ul știripesurse:

Comunicarea online
6.1. Fiecare filială va dezvolta o pagină de Facebook și un site propriu care va prezenta zilnic activitatea reprezentanţilor filialei locale și va prelua mesajele naţionale transmise prin site-ul şi pagina de Facebook naţională.
6.2. Fiecare membru al PNL cu funcție de conducere în partid sau în administrația locală, precum și parlamentarii PNL trebuie să îşi dezvolte un cont de Facebook prin care să transmită, zilnic, mesajele Partidului Naţional Liberal şi să comunice periodic cu cetăţenii prin intermediul contului personal.
6.3. Fiecare filială va dezvolta, pe platforma Facebook, o structură locală arborescentă de grupuri locale, pagini oficiale și conturi personale ale membrilor filialei, cu rolul de a transmite mesajele PNL către cât mai multe persoane din afara partidului.
6.4. Fiecare filială va identifica şi va iniţia demersurile necesare pentru a se apropia de influencerii locali care susțin idei, valori și principii apropiate de cele promovate de Partidul Naţional Liberal.
6.5. Fiecare filială va face demersuri pentru a asigura resursele umane şi logistice necesare îmbunătățirii calității mesajelor transmise, atât din punct de vedere al conținutului, cât și al formei de prezentare.
Exemplu: se vor face investiţii în aparatura foto/video/audio pentru transmiterea live a conferinţelor de presă şi a acţiunilor din teritoriu; se va aloca buget pentru promovarea iniţiativelor şi mesajelor Partidului Naţional Liberal către public.
6.6. Fiecare filială va avea preocuparea constantă de a creşte impactul şi favorabilitatea mesajelor Partidului Naţional Liberal, conform indicatorilor de performanţă stabiliţi.

Pentru liberali vor deveni criterii de evaluare a activității „numărul de conturi de Facebook aflate în reţeaua locală a membrilor filialei; numărul de prieteni/ followeri noi pe conturile liderilor filialei şi ale aleşilor proveniţi din cadrul filialei; numărul total de vizualizări ale paginilor oficiale ale filialelor/lună; impactul mesajelor/postărilor/lună; numărul total al interacţiunilor cu postările”. Rămâne de văzut ce fel de „investiții” se vor face în aparatură, în condițiile în care partidul are încă datorii serioase de pe urma alegerilor. Dar, pe de altă parte, s-ar putea oficializa titulatura de „purtător de selfie stick”, care, la Timișoara, face parte de multă vreme din fișa postului unor liberali.

De remarcat că președintele PNL Timiș a impus de mai multă vreme evaluarea membrilor din filială în funcție de activitatea pe Facebook și numărul de prieteni de pe rețeaua de socializare. Nu mai departe de sâmbătă, acesta a distribuit de două ori postarea de vineri, de la ultima sa conferință de presă, desfășurată în prezența a trei reporteri, doi cameramani și doi fotografi. În filiala Timiș, unul dintre „campionii” la inactivitate pe Facebook este secretarul general Alin POpoviciu, care și-a făcut cont pe rețeaua de socializare înainte de alegerile locale din 2016, iar ultima sa postare de pe pagina de persoană publică datează din noiembrie 2016. Activi peste poate, mai ales în ceea ce privește like-urile la postările șefului sunt, în acest an, Nicu Bitea, Grigore Grigoroiu sau Florin Răvășilă. Primul a dat like la 71 din cele 75 de postări ale președintelui de filială!

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

România are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

O oră ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

3 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

8 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

8 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

18 ore ago