330.000 de euro pentru 600 metri de strazi de piatra sparta din Ciarda Rosie

Timișorenii care locuiesc în zona Ciarda Roșie trebuie să se pregătească de șantier. Străzile Grigore Antipa și Margaretelor vor fi asfaltate în perioada următoare. Lucrarea a fost câștigată la licitație de o firmă care a avut, în ultimii ani, mai multe contracte cu primăria.

La doi ani de când a făcut studiul de fezabilitate, Primăria Timișoara se pregătește de alt șantier în zona Ciarda Roșie. Este vorba despre asfaltarea unor străzi din piatră spartă, pe str. Grigore Antipa – str. Margaretelor. „Nu există o delimitare a trotuarelor, partea carosabilă nefiind la aceelaşi nivel pe întreaga lăţime între fronturile clădite, iar în situaţia unor ploi străzile sunt circulabile în condiţii dificile. De asemenea, aceste străzi au un sistem rutier necorespunzător, incapabil să suporte chiar traficul uşor cu autoturisme, mai ales pe perioada de iarnă, când nu se poate realiza accesul autovehiculelor de colectare a deşeurilor menajere, precum şi a celorlalte autovehicule de interes general”, se preciza în referatul proiectului de HCL prin care a fost aprobat, în 2016, studiul de fezabilitate. PMT a scos la licitație „execuție lucrări aferente obiectivului de investiții Amenajare strada Grigore Antipa – Margaretelor”, la un preț estimat de 2,3 milioane de lei, cu tot cu TVA. Lucrarea a fost adjudecată, cu 1,5 milioane de lei, cu TVA, de Super Construct SRL. Au fost în total cinci oferte, celelalte firme interesate fiind Strabag SRL, Porr Construct SRL, Axo Util SRL și Elf Road SRL. Oferta depusă de Tehnocer SRL a fost respinsă. Strada Grigore Antipa are o lungime de aproape 400 de metri, iar strada Margaretelor are 237 de metri lungime,

Super Construct SRL este una dintre firmele care, în ultimii ani, a câștigat mai multe licitații organizate de Primăria Timișoara. Printre lucrările adjudecate se numără cele de pe Calea Lugojului, Calea Martirilor sau strada Versului. Altfel, în zona Ciarda Roșie, Primăria Timișoara a mai deschis un șantier cu cântec. În februarie 2014, a predat amplasamentul pentru amenajarea zonei str. Petuniei – str. Magnoliei, adică 1.620 metri de stradă. Lucrarea, care acoperea străzile Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului, Zambilelor şi intersecţia str. Magnoliei – Calea Buziașului, costa peste 4,3 milioane de lei, bani de la bugetul local, și ar fi trebuit să fie gata în nouă luni. Ea a fost câștigată la licitație de o firmă patronată de omul de afaceri Georgică Cornu, intrată între timp în insolvență. A durat peste un an și jumătate până când oamenii din zonă au putut să ajungă acasă fără să se afunde în noroi.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago