Incepe santierul pe podul Stefan cel Mare. In Iosefin se pregatesc restrictii de trafic

În aproximativ 2 săptămâni, în Timișoara se deschide un nou șantier. Va fi unul de amploare, care nu se va încheia decât anul viitor și va presupune și restricții de trafic. Podul de pe Bd. Dragalina va fi lărgit și consolidat, cu bani de la guvern.

Primăria Timișoara predă, în câteva zile, amplasamentul pentru începerea șantierului de reabilitare a Podului Ștefan cel Mare. Lucrările au fost adjudecate de firma Tehnodomus din Arad, pentru 6,34 milioane de lei, cu tot cu TVA. Durata contractului este de 10 luni, de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. „Va fi un pod spectaculos. Îl vom face cu 2 benzi pe sens, cu linii de tramvai separate, cu iarbă între linii și carosabil. Vom avea piste de biciclete de 2 metri și trotuare de ambele părți. Liniile de tramvai vor rămâne pe mijloc”, a anunțat, vineri, primarul.

Podul Ştefan cel Mare, de pe bulevardul General Dragalina, construit în 1938, este realizat din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50 m. „În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuare. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, se precizează în hotărârea de CL prin care a fost aprobat, în 2015, studiul de fezabilitate pentru această lucrare. Reabilitarea Podului Ștefan cel Mare este unul dintre proiectele aprobate pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, având prevăzută suma de 8,5 milioane de lei. Contribuția din partea PMT este de 967.515,27 lei. Vestea proastă este că, în anumite intervale de de timp, pe durata lucrărilor, traficul va fi restricționat. „Încercăm să discutăm cu cei de la Elba, să dăm drumul la circulație, în acele perioadă, prin curtea lor”, a mai spus edilul. Nu se știe când ar putea fi instituite primele restricții. Firma arădeană Tehnodomus nu este la prima lucrare importantă cu municipalitatea timișoreană, fiind aceeași societate care a făcut și reabilitarea malurilor Begăi. De asemenea, ea s-a ocupat și de controversata înlocuire a treptelor Catedralei Mitropolitane, lucrare „antamată” însă de Arhiepiscopia Timișoarei. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

18 minute ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

36 de minute ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

52 de minute ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

3 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

4 ore ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

6 ore ago