Categories: Timp liber

Lada cu Zestre: Dumbravita si Gataia se intrec in cei mai buni artisti populari

Artiștii populari din Timiș, cu vârste între 6 și 80 de ani, se întrec, în această primăvară, la o nouă ediție a Festivalului-Concurs „Lada cu Zestre”. Premiile puse în joc însumează 21.000 de lei, iar etapa din această săptămână are loc la Dumbrăvița și Gătaia.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează ediția a XII-a a Festivalului-Concurs „Lada cu Zestre”. Timp de trei luni și jumătate, peste 1.500 de artiști cu vârste cuprinse între 6 și 80 de ani se vor întrece la următoarele secțiuni: coregrafie, muzică, expoziții, colecții, poezie dialectală, gastronomie tradițională. Concursul este structurat pe două categorii: Laureați și Zestrea Timișului. Marele Premiu este în valoare de 4.500 lei. La categoria Laureați, premiul III este 2.500 lei, premiul II – 3.500 lei și premiul I – 4.000 lei. La Zestrea Timișului, premiul III primește 1.500 de lei, premiul II – 2.000 lei și premiul I – 3.000 lei.

Etapa din această săptămână are loc sâmbătă, 17 martie, la Dumbrăvița, și duminică, 18 martie, la Gătaia, începând cu ora 14. Într-un spectacol-competiție de peste trei ore, pe scenă vor urca artiști dansatori, recitatori dialectali, soliști vocali și instrumentali, coruri, tarafuri, meșteșugari, colecționari și reprezentanți ai gastronomiei tradiționale. Va fi însă mai mult decât un concurs între artiști. La Dumbrăvița, gospodinele din satul Carani, comuna Sînandrei, vor contura harta României prin intermediul bucatelor specifice fiecărei zone etnografice, iar la Gătaia, în cadrul secțiunii colecții, va fi prezentată o expoziție cu mobilier tradițional și costume vechi cu o vechime de 100 de ani. Intrarea la toate evenimentele festivalului „Lada cu zestre” este liberă.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago