PNL va vota sala polivalenta la Giroc in secunda 2. Nicu Bitea a anuntat in plenul CJ in ce conditii

Compania Națională de Investiții nu spune încă nici da, nici nu, dar schimbul de replici pe tema sălii polivalente continuă între primărie și consiliul județean. Ultimul episod s-a consumat în plenul CJ, unde Călin Dobra l-a întrebat direct pe Nicu Bitea dacă liberalii vor vota pentru polivalentă la Giroc. Acesta i-a spus că… în secunda 2, dar în anumite condiții.

Viitoarea sală polivalentă este doar în stadiul de discuții la Compania Națională de Investiții, care nu a anunțat oficial unde, dacă și când o va construi. Totuși, subiectul iscă în continuare discuții aprinse pe plan local. Este de notorietate schimbul de replici dintre primarul Nicolae Robu, care vrea sala doar în Timișoara, și președintele CJ, Călin Dobra, care a propus un teren la Giroc. În urmă cu două săptămâni, întrebat dacă liberalii vor susține o investiție a CNI în Giroc, Robu respingea o astfel de variantă. „Consilierii județeni PNL nu vor sprijini ceva contra Timișoarei. Niciodată. CNI n-o să-și ia acest angajament. Cred că este un joc politic, ca să spunem noi că nu suntem de acord cu variantele lor, care oricum nu sunt avute în vedere pentru implementare, dar ei să spună că «uite, noi le-am fi făcut, dar nu ne-a lăsat PNL». Cred că până acolo vor merge. Îi cunosc foarte bine, din nefericire am fost parteneri”, a declarat acesta.

Subiectul a fost adus în plenul CJ de liberala Sorina Ciurlea, care a cerut explicații de la Dobra. „Sala polivalentă, la momentul acesta, este un proiect pe lista-sinteză a Ministerului Dezvoltării. Cei care finanțează această investiție analizează cea mai bună poziție și legalitatea terenurilor puse la dispoziție de CJ Timiș și Primăria Timișoara. Documentația este depusă și așteptăm aprobarea investiției”, i-a replicat șeful CJ. În dispută a intervenit și Nicu Bitea, liderul grupului de consilieri PNL, care i-a spus lui Dobra că ar trebuie să se înțeleagă cu Robu. „În calitatea dumneavoastră de lider de top al partidului de guvernământ, aveți obligativitatea și datoria morală să aveți discuții cu omologul dumneavoastră din opoziție la nivel județean, în așa fel încât să ajungeți la un punct de comun acord. Vă asigurăm că noi, consilierii județeni liberali, vom vota în secunda 2”, a susținut liberalul.

Bitea i-a ridicat însă mingea la fileu lui Dobra, care l-a întrebat direct dacă liberalii vor vota în plenul CJ pentru o sală polivalentă la Giroc. „În momentul în care specialiștii de la CNI, care finanțează această investiție, vor hotărî locația, documentația din punct de vedere juridic fiind pusă la dispoziție corect și toate proprietățile sunt ale Primăriei Timișoara sau ale CJ Timiș, eu, ca lider politic, voi solicita grupului PSD din CL să susțină investiția. Voi susține realizarea investiție acolo unde CNI hotărăște. Susțineți acest lucru?”, a declarat social-democratul. Răspunsul lui Bitea a fost unul… cotit. „Nu mă forțați să vă dau un răspuns pe care dumneavoastră doriți să-l auziți. Eu v-am dat răspunsul foarte clar. Niciodată nu am spus că nu susținem. Această discuție și dezbatere cred că ar fi trebuit s-o aveți demult acolo unde e locul să se întâmple”, a încheiat liberalul. Dincolo de contre verbale, un lucru e cert: nu există o decizie asumată, cu termene și alocare bugetară, de la București.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago