Podul Stefan cel Mare intra in santier. Primaria a facut economie de 1,8 milioane de lei la banii guvernului

Primăria Timișoara face economie și… la banii guvernului! Pe 5 martie a fost semnat contractul pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare, adjudecat la o sumă cu 1,8 milioane mai mică decât cea care repartizată prin PNDL II. O firmă din Arad va reface podul, care ar trebuie să fie gata la începutului anului 2019.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, cu firma Tehnodomus din Arad, contractul pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare, din cartierul Iosefin. Suma pentru care a fost adjudecată lucrarea este de 6,34 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar durata contractului este de 10 luni, de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. Acesta trebuie emis în cel mult 120 de zile de la iscălirea contractului. Podul Ştefan cel Mare, de pe bulevardul General Dragalina, construit în 1938, este realizat din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50 m. „În urma expertizei tehnice s-a constatat: starea necorespunzătoare a elementelor de rezistenţă care susţin calea, a infrastructurii şi a aparatelor de reazem; degradări ale malurilor şi modificări de albie; degradări în zona carosabilă şi trotuare. Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, se precizează în hotărârea de CL prin care a fost aprobat, în 2015, studiul de fezabilitate pentru această lucrare.

Reabilitarea Podului Ștefan cel Mare este unul dintre proiectele aprobate pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Interesant este că suma alocată este de 8,2 milioane de lei. De altfel, în ianuarie 2018, consilierii locali au aprobat revizuirea devizului pentru această lucrare, la 8,5 milioane de lei, în scădere față de 8,9 milioane, cât era prevăzut în vechiul deviz aprobat în 2015. Contribuția din partea PMT este de 967.515,27 lei. Firma arădeană Tehnodomus nu este la prima lucrare importantă cu municipalitatea timișoreană, fiind aceeași societate care a făcut și reabilitarea malurilor Begăi. De asemenea, ea s-a ocupat și de controversata înlocuire a treptelor Catedralei Mitropolitane, lucrare „antamată” însă de Arhiepiscopia Timișoarei. (sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Universitatea Politehnica Timișoara şi Universitatea de Vest mai bifează un top internațional de specialitate

Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…

12 ore ago

Pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de padel a finalului de an, Cupa României

Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…

13 ore ago

CJ Timiș a semnat contractele de execuție pentru reabilitarea a două școli speciale aflate în administrare

Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…

15 ore ago

TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2025

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…

17 ore ago

Primul camion confiscat pentru abandonul ilegal de deșeuri în Timișoara. Dominic Fritz: “Căzut în propria groapă ilegală de gunoi”

Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…

17 ore ago

Vine iarna! Vremea se înrăutăţeşte şi în Banat, unde va bate vântul cu putere

Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…

17 ore ago