Sub un cod galben de vânt și informare meteo de ploaie – așa a fost luni după-amiază Timișoara. Pompierii au fost chemați să intervină la poarta de pe Calea Aradului, pentru a îndepărta anumite elemente care ar fi putut să cadă sub rafale. În noiembrie 2017, de pe poarta „estetizată” cu 50.000 de euro au fost date jos mai multe panouri.
Pompierii de la ISU au primit, luni după-amiază, o sesizare și au fost solicitați să intervină pentru degajarea unor elemente cu pericol de cădere de pe poarta de intrare în oraș, de pe Calea Aradului. „Pompierii militari intervin pentru asigurarea zonei și îndepărtarea elementelor care prezintă un pericol pentru cetățeni. Se intervine cu o autospecială cu modul de descarcerare, o autoscară mecanică (70 m) și 5 subofițeri”, au transmis reprezentanții ISU. În noiembrie 2017, panourile de 50.000 de euro cu care a fost „estetizată” poarta de pe Calea Aradului au fost date jos. Decizia a fost luată la recomandarea Inspectoratului de Stat în Construcții, care au considerat că structura nu este sigură. Angajații Colterm, supravegheați de cei de la ISU Timiș, au îndepărtat panourile de fibrociment de pe poarta de intrarea în Timișoara, pe Calea Aradului. Primăria avea termen exact până pe 8 noiembrie să readucă poarta la starea de dinaintea procesului de așa-numită estetizare, care a avut loc în 2015.
Prefectura Timiș a sesizat instanța de contencios administrativ, cerând anularea autorizației de construire 1.408/24 octombrie 2014. Tribunalul Timiș a decis însă suspendarea procesului, până va fi judecată contestația depusă de PMT la un raport al Inspectoratului de Stat în Construcții. Între timp, magistrații de la Judecătoria Timișoara au respins solicitarea primăriei, dar sentința nu este definitivă. Pe 17 septembrie 2017, poarta de intrare în Timișoara de pe Calea Lugojului s-a prăbușit în timpul unei furtuni de o violență nemaiîntâlnită. Structura a căzut pe mașina unui tânăr de 24 de ani, care a fost ucis pe loc. Atât această poartă, cât și cea de pe Calea Aradului au fost „estetizate” în 2015, cu aproxmativ 50.000 de euro / bucată. Lucrările, plătite de la bugetul local, au fost atribuite prin încredințare directă către Stareto SRL, firmă care a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu municipalitatea.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…