Categories: Invatamant

Porti deschise la Universitatea de Vest: experimente, vizita la Planetariu si in studioul UVT TV

Se deschid porțile la Universitatea de Vest din Timișoara pentru elevi de toate vârstele, părinți și profesori. Toți aceștia sunt așteptați în aceste zile la acțiunile organizate cu ocazia Zilelor Porților Deschise. Veți putea vizita Planetariul UVT, veți avea acces în studioul UVT TV și veți putea participa la prelucrarea imaginilor satelitare ori experimente de chimie și biologie.

Dacă veți intra pe porțile universității, aici veți găsi oferta educațională, veți putea vizita expozițiile Facultății de Arte și Design, veți putea lua parte la exerciții de modelaj, experimente de chimie și biologie, cartografiere digitală, prelucrarea imaginilor satelitare ori conferințe de popularizare a științei. O vizită la Planetariul UVT este și ea inclusă în program. Să nu mai vorbim de faptul că vor avea loc acțiuni în care se va discuta despre gestionarea emoțiilor în artă și în viața cotidiană, dar și un atelier de familiarizare cu limbajul mimico-gestual și Braille. Nu în ultimul rând, elevii vor avea acces în studioul UVT TV și vor putea parcurge teste de personalitate, aptitudini și interese, care permit elevilor să identifice meseriile potrivite lor.

Zilele Porților Deschise se desfășoară în perioada 27-29 martie. „Am pregătit un program complex, care să-i ajute pe elevi în a lua o decizie informată, cât mai corectă, cu privire la linia de studiu pe care o vor urma. Dincolo de obținerea de informații direct de la viitorii lor colegi și profesori, ei pot contribui activ în acțiuni practice, care să le stârnească interesul și curiozitatea. În campania de atragere a noilor studenți, universitatea propune o abordare mai directă, mai curajoasă, mai nonconformistă. Mesajul pe care vrem să-l transmitem elevilor este că avem încredere în capacitățile lor, iar studiind la noi vor putea să se dezvolte, să treacă printr-o transformare pozitivă, o evoluție profesională și personală”, a spus rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea. Mai multe detalii despre acțiunile care vor avea loc la UVT în aceste zile pot fi găsite aici.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

5 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

9 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

9 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

10 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

10 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

10 ore ago