Categories: Primăria Timişoara

Buruieni printre lalele. De ce s-a dezacordat simfonia de culori din Parcul Justitiei / FOTO

Parcul Justiției ar fi trebuit să arate mai bine decât în primul an de după reabilitare, dar n-a arătat, pentru că angajații Horticultura au avut, pare-se, foarte mult de lucru prin alte părți ale orașului. Primarul Nicolae Robu susține că directorul Horticultura fusese avertizat asupra parcului.

Parcul Justiției în noua sa formă a fost inaugurat oficial la finele lunii decembrie 2015, după aproximativ patru luni de muncă și costuri de 460.000 de euro. Proiectul de reabilitare, făcut pe fonduri europene, a fost realizat de SC Lovrintim. S-au schimbat rețelele de utilități, s-a montat un sistem de irigare și au fost refăcute aleile. Au fost montate rulouri de gazon, pe peluză fiind, în sfârșit, permisă șederea. În Parcul Justiției a fost prevăzută și „crearea unor insule multicolore de flori bulboase”, adică lalele, narcise și ghiocei, aproximativ 110.000 la număr. Este a treia primăvară în care lalelele și narcisele din Parcul Justiției au înflorit, iar rețelele de socializare au fost invadate de fotografii care au surprins explozia de culori de peste drum de Primăria Timișoara.

Aceleași fotografii arată însă și altceva: păpădii printre flori, dar și zone în care, în acest an, n-au răsărit decât buruienile. S-a tuns iarba în ultima săptămână, dar parcul este departe de ceea ce a fost în primul an de după refacerea sa. Primarul Nicolae Robu admite că lucrurile nu stau grozav. „S-a făcut o intervenție decentă, dar nu este suficient. L-am muștruluit săptămâna trecută pe directorul de la Horticultura, Andrei Drăgilă, pentru că-i atrăsesem atenția cu vreo două luni înainte că doresc ca anul acesta Parcul Justiției să arate mai bine decât acum doi ani. Anul trecut nu am fost mulțumit. Din păcate, arată cam ca și anul trecut. Unele lalele arată mai bine ca anul trecut pentru că au fost puși bulbi noi, dar, per ansamblu, sunt nemulțumit de cum arată Parcul Justiției”, a precizat, pentru deBanat.ro, edilul. Întrebat ce i-a împiedicat pe angajații de la Horticultura, de altfel societate aflată în subordinea PMT, să aibă grijă de parcul de peste drum de primărie, Robu a oferit un fel de explicație: „Au avut foarte multe sarcini, în mai multe locuri din oraș, s-au concentrat pe Piața Victoriei, care într-adevăr, arată foarte frumos. Sunt nemulțumit, ce să mai spun…”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago