Categories: Sport

Cadou inainte de Sarbatorile Pascale. Timisoara bate la Baia Mare

Încleştarea titanilor Superligii de rugby, dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi Timişoara Saracens, s-a terminat cu o surpriză. Spunem surpriză, deoarece bănăţenii nu au impresionat în acest sezon, fiind pe locul 4, cu unul sub adversarul de vineri, care chiar şi în ciuda eşecului şi-a păstrat poziţia a treia. Dar, după cum s-a jucat partida nu a fost vorba de surpriză, victoria nefiind întâmplătoare, gruparea timişoreană dând totul pentru acest succes de moral.

După obişnuită perioadă de tatonare, Sione Fakaosilea a deschis scorul printr-un eseu netranformat, apoi Ratu Taniela dintr-o penalitate a făcut 8-0 pentru gazde. Bănăţenii s-au aruncat în atac, dar au reuşit un singur eseu, deşi au avut mai multe ocazii. Drenceanu a pus balonul în terenul de ţintă advers după un maul care a rulat excelent. Conache, care ratase anterior o penalitate, a transformat, stabilind scorul pauzei, 8-7 pentru gazde.

Elevii lui Sosene Anesi au început bine şi partea secundă, dominând clar, fără însă să puncteze. A făcut-o Baia Mare, prin Ratu Taniela, care a recuperat o mingea în propria jumătate şi a marcat simplu prin eseu după o cursă solitară de 65 de metri. Tot el a şi transformat pentru 15-7 în minutul 50. Bănăţenii au reluat atacurile şi tot înaintarea a obţinut al doilea eseu al echipei, unul de penalizare, după ce un maul a fost prăbuşit intenţionat chiar înainte ca Randall Morisson să intre cu mingea în terenul de ţintă, 15-14. Băimărenii, care au cedat iniţiativa spre final, au mai pus 3 puncte dintr-o penalitate prin Bredell în minutul 63 pentru 18-14, dar finalul de joc le-a aparţinut total timişorenilor.

Tot de pe urma unei acţiuni în forţă a înaintării, Vasile Rus a punctat prin eseu în minutul 72 şi, chiar dacă Gabi Conache nu a transformat, Timişoara a preluat conducerea, 19-18. Campionii au rămas în terenul advers, iar până la fluierul final au mai avut două penalităţi, Luke Samoa transformând una pentru a stabili scorul partidei, 22-18. Victorie mare pentru Timişoara Saracens, care obţine acest succes în momentul potrivit pentru a reveni în lupta pentru podiumul sezonului regulat. Urmează întâlnirea cu CSM Bucureşti de acasă, apoi returul cu Heidelberg din Continental Shield.

Timişoara Saracens: Militaru, Rădoi, Doge, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Simionescu, Leiataua, Umaga, Shennan, Conache. Rezerve: Căpățână, Apoua, Mariş, Mureşan, Sabău, Luiters, Manumua, Samoa.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

12 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

14 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago