Categories: Social

De la 1 mai, Retim începe să opereze și în Lugoj

De la 1 mai, în Lugoj, noul operator de servicii de salubrizare, Retim Ecologic Service SA. De la această dată va fi introdus și noul sistem de colectare separată a deșeurilor.

Sistemul implementat de ADID Timiș și Retim urmărește colectarea separată a deșeurilor care pot fi reciclate și are câteva reguli simple de selecție, astfel încât fiecare tip de deșeu să ajungă în locul care îi este destinat. În pubela galbenă vor fi colectate doar hârtie și carton (cutii, ambalaje alimentare curate, caiete, cărți, ziare, reviste, etc.), plastic (PET-uri, folie din plastic, pungi și ambalaje din plastic curate, flacoane de șampon, detergent, etc.) și metal (doze din aluminiu, ambalaje tetrapack – cutii de lapte, de tomate, sucuri – conserve, tuburi de alimente, folie de aluminiu). Foarte important: toate acestea trebuie să fie uscate. Ambalajele din sticlă (sticle și borcane) vor fi depozitate în recipiente de tip clopot, de culoare verde. În pubela neagră vor fi depozitate resturile alimentare, ambalajele care nu mai pot fi curățate, dar și alte deșeuri reziduale (mucuri de țigarete, conținutul sacului de la aspirator etc.). Deşeurile speciale (voluminoase, periculoase) vor fi colectate separat de cele reziduale și de cele reciclabile în cadrul unor campanii trimestriale anunţate din timp.

Pe toată perioada de introducere a sistemului de colectare, Retim Ecologic Service SA va informa utilizatorii, atât din casă în casă, în timpul activității de contractare, cât și prin intermediul campaniilor de informare în presa scrisă și online, la radio și la TV. Încheierea contractelor de salubrizare și respectarea regulilor de colectare separată a deșeurilor reprezintă o obligație legală pentru toți cetățenii, agenții economici și instituțiile publice. Nerespectarea ei va fi sancționată conform legislației în vigoare. Programul de colectare a deșeurilor în Lugoj poate fi consultat pe website-ul www.retim.ro, în secțiunea Media, dar și pe afișele și fluturașii care se distribuie zilele acestea.

Colectarea separată a deșeurilor a început din 22 ianuarie 2018 în orașele Buziaș și Recaș, respectiv în comunele Chevereșu Mare, Darova, Nițchidorf, Sacoșu Turcesc, Racovița, Bara, Boldur, Criciova, Găvojdia, Nădrag, Știuca, Victor Vlad Delamarina, Balinț, Belinț, Coșteiu, Topolovățu Mare, Ghizela, Secaș, Brestovăț şi Bogda. Alături de Lugoj, colectarea va începe pe 1 mai și în localitățile Tapia și Măguri. Persoanele fizice, juridice și instituțiile publice care încă nu au semnat contractul de salubrizare pot face asta la punctul de lucru deschis pe strada Memorandului, la fosta bază IRTA (vizavi de Policolor și lângă fabrica de pâine). Mai multe detalii pot fi obţinute la numărul de telefon 0756-161.907, orele 12 -19. Numărul de telefon al dispeceratului Retim este 0799-109.521, apelabil între orele 7.30 și 21.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

2 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

3 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

7 ore ago